messaya Zgłoś Napisano 11 Września 2016 (edytowane) Koleżanki oraz koledzy na pewno wśród morszczaków znajdą się osoby oddające krew, a ja szukam pomocy dla mojej koleżanki. Proszę więc przeczytajcie mój poniższy apel i pomóżmy razem. Od 2006r. oddaję krew pomagając innym i jestem również zarejestrowany jako potencjalny dawca szpiku. Jednak dziś to ja proszę Was o pomoc. Konkretnie chodzi o moją koleżankę Basię. Basia jest chora na raka i pilnie (na już) potrzebuje transfuzji krwi. Niestety z powodu braków w RCKiK szpital nie może przeprowadzić tego zabiegu. Zwracam się więc do Was z prośbą -jeżeli w najbliższych dniach ktoś z Was wybiera się oddać krew i chce pomóc konkretnej osobie proszę oddajcie tą krew dla Basi. Was to nic nie kosztuje, a Basi może uratować życie. Ja sam obecnie przyjmuję leki i jestem tymczasowo zbanowany, ale Wy jak najbardziej możecie pomóc. Dane do wskazania Barbara Szarecka SZPITAL MSWiA w Kielcach ul. Ogrodowa 11 Oddział wewnętrzny Proszę dajmy Basi szansę na wyleczenie. Z góry bardzo serdecznie wszystkim dziękuję i jeszcze raz proszę o pomoc. Dodam jeszcze tylko, że w takich sytuacjach nie ważna jest grupa krwi. Liczy się sam fakt oddania na konkretną osobę, a RCKiK podmienia już na właściwą grupę. Pozdrawiam Mariusz Edytowane 11 Września 2016 przez messaya (wyświetl historię edycji) Cytuj Start luty 2011. Zbiornik: 85x55x50h=233l. Sump -112l. Cyrkulacja: Aquael Reef Circulator 2600, Jebao WP25, JVP 102. Obieg: New Jet 2300. Odpieniacz: H&S110 na Tunze Hydroformer Silence 9420.04. Oświetlenie: TMC V2 Ilumen Air 900 -170W. 15kg live rock. 9kg Nature`s Ocean Bio-Active Live Aragonite Reef Sand. Refugium. Sól: Kordon Coral Sea Complete Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal22bb Zgłoś Napisano 11 Września 2016 Jako, że w tym tygodniu idę właśnie oddawać to moje 450 ml 0rh+ ma jak w banku niech zdrowieje dziewczyna i się nie poddaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 11 Września 2016 Ja mogę oddać dopiero za 3 tygodnie,jeśli będzie jeszcze potrzeba,to jak najbardziej . Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
messaya Zgłoś Napisano 12 Września 2016 Wielkie dzięki koledzy. Każda kropla się liczy. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Cytuj Start luty 2011. Zbiornik: 85x55x50h=233l. Sump -112l. Cyrkulacja: Aquael Reef Circulator 2600, Jebao WP25, JVP 102. Obieg: New Jet 2300. Odpieniacz: H&S110 na Tunze Hydroformer Silence 9420.04. Oświetlenie: TMC V2 Ilumen Air 900 -170W. 15kg live rock. 9kg Nature`s Ocean Bio-Active Live Aragonite Reef Sand. Refugium. Sól: Kordon Coral Sea Complete Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 12 Września 2016 Ja też moge dopiero za miesiąc Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 15 Września 2016 ja moge we wtorek - jak może być to daj znac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach