mavric97 Zgłoś Napisano 12 Września 2016 Witam poszukuje dobrej lampy led, ostatnio zastanawiałem się nad Pandora Hyperion SMT S2 2x75w, 4x39w t5 lub Kessil AP700 czy to dobry wybor dla akwarium z lps i spsami. Może znacie inne lampy godne polecenia ?? Proszę o podpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 12 Września 2016 Na przykład 180-watowy Maxspect. Poszukaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mavric97 Zgłoś Napisano 12 Września 2016 czytałem o tej lampie i cenowo dużo lepiej wypada niz hybryda, tylko z kim nie rozmawiam w sklepie to każdy mowi by już doinwestować i polaczyc ledy z t5 bo lepsze to dla sps plus dużo fajniej wygląda akwarium przy hybrydzie, jest cos w tym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz T Zgłoś Napisano 12 Września 2016 Dobrze mówią. Stara szkoła to świetlówki. Ledy bardziej dla oka niż korali. Ale zdania są podzielone. Hybryda jest pośrednim i dobrym rozwiązaniem. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj 600l w obiegu, OPTI z kominem, lampa LED PANDORA HYPERION R2 HYBRID, obieg DC6000, odpieniacz na tunze silence 9430.040, PROFILUX II Ex 2xPh, redox, SMS itp, DP-4 na balingu, sump 80x80x40 + refugium, miękko-LPS-SPS. Naprawimy wszystko co jest związane z elektroniką i nie ucieka na drzewo. Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki. Cuda zajmują mi trochę czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szmery Zgłoś Napisano 5 Października 2016 Witam, Posiadam 160-watowy maxspect, który sprawdza się (korale cieszą oko) ale chciałbym dodać coś dla SPS, które są, po prostu są, nie zdychają i nie rosną. Myślałem o 2x39W T5 ale pytanie, które wybrać bo producentów i odcieni światła jest tyle, że zgłupiałem. Proszę o pomoc w doborze świetlówek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach