PawelL Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2011 P's Czy w Bielsku-Białej lub okolicy są sklepy z morszczyzną? Tak w sferze mrożonki dla rybek kupisz a resztę w Zabrzu i na necie znajdziesz, co do baniaka 25l to wybij sobie to z głowy, minimum 100l Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2011 sPRYTny, masz rację Nano-Reef uzależnia jak mało co, moja najdrozsza stale mi mówi co ty sie tak gapisz w ten ekran, stale tam masz na niebiesko a poza tym witam nowych morszczaków Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remkowski Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2011 Witam wszystkich, Na imię mam Remik i jestem z Bydgoszczy. Forum przeglądam co jakiś czas od jakiś 4 lat i wkońcu nastąpił moment przełomowy. Przeprowadzka na nowe mieszkanko i odrazu się miejsce na baniak znalazło. Będzie 200x50x50. W nowym temacie opiszę jakie graty chcę zainstalować, potem będą (mam nadzieje) porady i wywody. Jak już da się ustalić co i jak to od stycznia zakupy. Pozdrawiam Cytuj Baniak 200x50x50, sump 93x50x35, odpieniacz WhiteSkim250, oświetlenie chińczyk LED 3x120W, obieg NJ4500, cyrkulacja Jebao RW-20 + JVP202, dozownik jebao DP-4, balling+pełen AF. Filtracja - siporax+odpienek+NP Pro+ocet. Sól Aquaforest FSRS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 Witam wszystkich, planowany termin założenia zbiornika to czerwiec/lipiec 2012. Na razie czytam.... I już wielkie dzięki twórcom oraz bywalcom tego forum za ogrom wiedzy i doświadczeń, które na razie staram się wchłonąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Pucek Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2011 Witam Nazywam się Michał, jestem z Lublina . Akwarystyką słodkowodną zajmuje się odkąd pamiętam, pierwszy baniak morski powstał w moim domu w 2003r, tylko byłem zbyt mały by się nim zajmować . Dopiero teraz doczekałem się własnej prywatnej solniczki, którą mam nadzieje już niedługo pochwalę się na forum:) Pozdrawiam Michał S. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vikarius Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2011 Witam,na imie mam Adam i jestem z Rzeszowa.Akarium morskiego jeszcze nie posiadam ale ostatnich kilka lat poświeciłem podróżowaniu w piękne miejsca tj Tajlandia,Mauritius czy Seszele,ponurkowałem trochę i postanowiłem kawałek tego pięknego podwodnego świata przenieść do dużo zimniejszej i mniej egzotycznej Polski.Mam doświadczenie tylko w akwariach słodkowodnych i myśle z w tym miesiacu zaczne nową przygodę z egzotyką morską.Pozdrawiam wszystkich i życzę wszystkiego najlepszego w nowym roku!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodzimierz Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2011 Witamy, witamy nowych zarażonych Cytuj "Boże, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." - św. Tomasz z Akwinu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
omada Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2012 Witam ,jestem Adam z Pyrzyc (zachodniopomorskie). To wina Camellota. Małą mam solniczkę, nic w niej niema prócz skały, ale i tak jest piękna..Zdjęcie robiłem dziś. Start 17.12.2011 , było biało haha. Czekam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2012 Witaj (witajcie) na forum Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2012 Witam ,jestem Adam z Pyrzyc (zachodniopomorskie). To wina Camellota. Małą mam solniczkę, nic w niej niema prócz skały, ale i tak jest piękna..Zdjęcie robiłem dziś. Start 17.12.2011 , było biało haha. Czekam... Witamy w klubie Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lipa Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2012 Witam Wszystkich, Na imię mam Krzysiek, mieszkam w Wa-wie powróciłem do akwarystyki po pewnej przerwie ostatnie parę lat spędziłem uprawiając rośliny w szkle. Nie mniej jednak ostatnio zostałem zarażony przez Jednego z Was. Aktualnie buduję swoją solniczkę nie ukrywam że to forum jest gigantyczną kopalnią wiedzy , pewnie będę nękał was pytaniami. Nie wiem ile czasu zajmie mi budowa solniczki ale mam nadzieję że nie długo… może Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2012 witamy w Słonym Matrixie Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2012 Witam Wszystkich, Na imię mam Krzysiek, mieszkam w Wa-wie powróciłem do akwarystyki po pewnej przerwie ostatnie parę lat spędziłem uprawiając rośliny w szkle. Nie mniej jednak ostatnio zostałem zarażony przez Jednego z Was. Aktualnie buduję swoją solniczkę nie ukrywam że to forum jest gigantyczną kopalnią wiedzy , pewnie będę nękał was pytaniami. Nie wiem ile czasu zajmie mi budowa solniczki ale mam nadzieję że nie długo… może Pozdrawiam Krzysiek wreszcie przestałeś się wstydzić witaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartboss Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2012 Witam wszystkich jestem nowicjuszem w akwarystyce morskiej.Mam już od dłuższego czasu słodkowodne i chciał bym zmienić na solniczkę.Jeżeli jest ktoś na forum z Kalisz to chętnie zgłoszę się po porady w sprawie akwarium morskiego.Pozdrawiam i jeszcze raz witam wszystkich. Cytuj 160x55x50 600l sump 160l tunze6055 tunze 6025 2xaquel obieg eheim profilux 4x80wt5 2x120w led aquatrend dooser reaktor wapna i cala reszta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roon7 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2012 Hej, Petrus. Fajną lokalizacje masz, mnie się tam bardzo podobało. Ja mam skromniejszy cel na stare lata osiedlić się na Majorce, ale w ciemno zmieniam na Teneryfę, zrobiła na mnie wrażenie. Pozdrowionka, i fajnie, że dołączyłeś do zwariowanych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2012 Witajcie nowicjusze czujcie się jak u siebie, czytajcie i pytajcie a będzie Wam dana (wiedza)... Pozdrawiam seb ps. tak sobie myślę że żaden temat mi tak nie wyszedł jak ten Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2012 Witam wszystkich mieszkam w Jaworznie woj.śląskie w przeszłości miałem akwarium z trofciami natomiast teraz przyszedł czas na przygodę z morszczakami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2012 Witam Od kilku dni zerkam na forum,no i mnie wzięło W domu stoi mała "czterdziestka" z neonkami i razborami,w planach było niewielkie (200L) Malawi.No właśnie - było... Póki co - czytam,czytam i czytam...Muszę przyznać,że największą przyjemność mam czytając opisy "świeżaków",którzy w napięciu obserwują dojrzewanie pierwszego baniaczka (czytając taki opis czuję się,jakbym sam siedział z nosem przylepionym do szyby w wypatrywaniu pierwszych oznak życia,he,he...). Jeśli już zapadnie decyzja, to prawie na 100 % na początek będzie to RM.No,ale wcześniej chciałbym poczytać i wszystko przemyśleć (wielki szacun dla wszystkich użytkowników za ogrom wiedzy przekazywany poprzez forum) i dopiero może wtedy będę pytać,co by rozwiać wątpliwości żółtodzioba A tymczasem spadam czytać dalej i pozdrawiam wszystkich bywalców forum Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodzimierz Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2012 Pozdrawiam Kolegę z Płocka. Jak coś to zapraszam w odwiedziny Cytuj "Boże, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." - św. Tomasz z Akwinu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2012 Pozdrawiam Kolegę z Płocka. Jak coś to zapraszam w odwiedziny Dzięki wielkie Pewnie kiedyś skorzystam Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mireka Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2012 Witamy Wszystkich forumowiczów.Kilka słów o mnie.Więc do tej pory,czyli jakieś 10lat posiadaliśmy akwarium z Malawi, ale oto nadeszła chwila podjęcia decyzji o zakupie akwa morskiego.Plan mamy taki,żeby zakupić akwa 150x50x50,daliśmy sobie miesiąc na zbieranie informacji.Pewnie będziemy zadawać mnóstwo pytań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2012 Każdy malawista w końcu trafia na nano-reef Witajcie Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darecky3 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2012 a wlasnie dzis myslalem o przywitaniu a tu takie odswierzynki. Witam zatem wszystkich. Posolilem sie wkoncu. Mocze lapy, wycieram szkla i wciaz przestawiam kamienie od 3 miesiecy. Jak na razie gola skala 22kg, dwa blazny, dwa mandaryny, czerwony hermit i 125L solanki. Parametry ustabilizowane. Pora na pare slimokow i czas zbierac fragi. Pozdrawiam wszystkich serdecznie z wysp brytyjskich. Uaktualniajcie member map bo na razie w Walii jestem samiutenki. Cytuj 122x61x61 + sump cyrkulacja 2x6045 tunze H&S 150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzjuba Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2012 Witam wszystkich, planuję słony słoiczek 30L. Podobno to ciężki wybór na początek, ale chcę zobaczyć co się z czym je, a także nie mam funduszu na większe wymiary. Może z czasem uda mi się przenieść żyjątka do czegoś większego. Jeszcze raz witam i zaczynam studiowanie forum Pozdrawiam, Dzjuba! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrekw900 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2012 Witam wszystkich jestem nowicjuszem w akwarystyce morskiej.Od 3 tygodni mam 60L zbiorniczek fajne forum i pozdrawiam wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach