bleq Zgłoś Napisano 21 Września 2016 (edytowane) Witam. Sprawa dzieje sie od dluższego czasu, ale jakby w niczym to nie przeszkadzalo . Jednakże dzis zamontowalem caly nowy zestaw filtrów + mowa membrane, świeżą żywice i akcja taka sama... Mianowicie woda z RODI nie wypływa jednostajnie Przez kilka minut leci ciągiem, pozniej cisnienie spada, pozniej znow sie podnosi, na chwile przerywa wogóle wylewanie wody i od nowa. W kraniku cisnienie mam jednostajne bo przy plukaniu prefitrów i węgla z odlączoną membraną i żywicą leci woda ładnie i równo Natomiast po podlączeniu membrany i żywicy zaczyna życ swoim życiem Lata temu w poprzednim mieszkaniu woda po calym filtrze leciała płynnie i to sporym cisnieniem Jednak tam bylo jakies czystsze ujscie z tego co pamietam Na obecnym mieszkaniu woda w kranie jest fatalna ( ponad 450dpi) ale z tego co pamietam jak pierwszy raz podlączylem osmoze pod kran to tez szlo równo. Ktoś ma podobnie, jakis defekt czy norma ???? Woda tak czy inaczej leci , wynik 000dpi Układ : Sediment 1mikron - blok węglowy - sediment 1mikron - membrana - żywica ( ubita bardzo mocno) pozdrawiam Edytowane 21 Września 2016 przez bleq (wyświetl historię edycji) Cytuj Jaminik 200 GT:) 240l w obiegu , dluugie na 1,7m. Pompownia Jebao. 320W T5 Skała 90% ceramika Życie - po wielu porażkach - Zadowolone i w koncu rośnie !! Błazny w związku mieszanym, Ptera LGBT, Jaśka z Rewolwerem, Wargatek Struś , Baca i wesoła rodzinka Krewetek. w planie male DSB i refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 21 Września 2016 1 zapowietrzone 2 sąsiad "spuścił wodę" i ciśnienie spada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 21 Września 2016 Źle włożona membrana lub jakaś trefna. A tak poza tym na wlocie filtrów pierwszy wkład raczej stosuje się 5u aby zgrubnie czyścić wodę. 1u się będzie bardzo szybko zabijał. Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bleq Zgłoś Napisano 21 Września 2016 Zapowietrzone raczej nie bo juz leci woda od ok godziny , w pierwsze kilka minut szlo z powietrzem Z sąsiadem faktycznie moze byc taka akcja Membrana włożona tak jak zawsze, inaczej włożyc sie nie da Bez wiekszej różnicy 5 czy jeden mikron Nie ma w wodzie az takiego syfu Jak faktycznie to byloby powodem to zamienie na 5mikron Cytuj Jaminik 200 GT:) 240l w obiegu , dluugie na 1,7m. Pompownia Jebao. 320W T5 Skała 90% ceramika Życie - po wielu porażkach - Zadowolone i w koncu rośnie !! Błazny w związku mieszanym, Ptera LGBT, Jaśka z Rewolwerem, Wargatek Struś , Baca i wesoła rodzinka Krewetek. w planie male DSB i refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 21 Września 2016 A czy ściek też się tak zachowuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 21 Września 2016 U mnie 5u po 2 miesiącach jest rude jak liski wiosną Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bleq Zgłoś Napisano 21 Września 2016 ściek niestety nie wiem jak sprawdze za chwile u mnie tez rudzieje ale moze nie az tak jakis bezbarwny syf w mojej kranówce jest Cytuj Jaminik 200 GT:) 240l w obiegu , dluugie na 1,7m. Pompownia Jebao. 320W T5 Skała 90% ceramika Życie - po wielu porażkach - Zadowolone i w koncu rośnie !! Błazny w związku mieszanym, Ptera LGBT, Jaśka z Rewolwerem, Wargatek Struś , Baca i wesoła rodzinka Krewetek. w planie male DSB i refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 21 Września 2016 Jeżeli ściek zachowuje się w odwrotny sposób, czyli np. jak nie leci RO a ściek tak, to może być ogranicznik przepływu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bleq Zgłoś Napisano 21 Września 2016 (edytowane) Ogranicznik przepływu masz na myśli ten bialy "zawór" na ścieku ?? to co robi cisnienie w osmozie i zapobiega wysychaniu tak ?? da sie to jakoś uszkodzić ?? co najwyżej chyba źle dobrac z tego co pamietam membrane mam 75 i ogranicznik 420 wiec jest ok moze musze zalozyc inny jesli np male cisnienie na wejsciu Edytowane 21 Września 2016 przez bleq (wyświetl historię edycji) Cytuj Jaminik 200 GT:) 240l w obiegu , dluugie na 1,7m. Pompownia Jebao. 320W T5 Skała 90% ceramika Życie - po wielu porażkach - Zadowolone i w koncu rośnie !! Błazny w związku mieszanym, Ptera LGBT, Jaśka z Rewolwerem, Wargatek Struś , Baca i wesoła rodzinka Krewetek. w planie male DSB i refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 21 Września 2016 Nie wiem czy da się uszkodzić, ale warto sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach