arczj Zgłoś Napisano 26 Września 2016 Od 3 dni Dunka która dotąd bardzo ładnie się rozwijała jest cały czas zamknięta. Już ja przestawiłem ze skały na piasek ale dalej nie otwiera się. Co może być tego przyczyną? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 26 Września 2016 Może za mocno jej dmucha? Przestaw w miejsce o małym przepływie wody. Moja ostatnio podupadła jak ją błazny stale molestowały, ale teraz przeżuciły się na xenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arczj Zgłoś Napisano 26 Września 2016 Była właśnie niedaleko ukwiały z błaznami. Czyli nie lubi mocnego przepływu ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beenio Zgłoś Napisano 26 Września 2016 Moja Dunka była zamknięta przez 6 miesięcy i nagle ożyła i m się dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 26 Września 2016 Z moich obserwacji lepiej się pompuje w małym przepływie wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ThoOma Zgłoś Napisano 26 Września 2016 spróbuj posuplementować Jod. jak ma mało w wodzie to też lubi być humorzasta Moja nawet jak jej dmucha mocniej to się otwiera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 26 Września 2016 Żeby suplementować jod to trzeba kupić testy? Bo bez testów tak na oko to ni kupy ni d*py się nie trzyma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 27 Września 2016 Jod możesz smiało lać Do tego troszkę wrotki , plan.czerw. I jakoś ruszy Co do testu na jod - hmmm Ilu z nas go robiło ? Ja może raz i tak pokazało 0 Leje dużo jodu i jest ok Srednio 1-1.5 zalecanej dawki Czasem nawet 2 razy wiecej I jest Po za tym jod szybko znika z wody Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 27 Września 2016 Masz "Brzydala" ? Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arczj Zgłoś Napisano 27 Września 2016 Nie Brzydala nie mam, Ile tego jodu lać? Mam 300 l Kropelki Kent kiedyś dawkowałem 3 krople na dobę ale poczytałem na reefhub że w tej formie to nie bardzo się jod nadaje tylko forma proszkowa jest zalecana a proszku nie mam. Jaki jod dajecie? Ile na 300 l Jak często ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angol Zgłoś Napisano 21 Listopada 2016 i jak tą dunką? Odżyła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arczj Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2016 Niestety jest coraz gorzej. Sam już nie wiem co robić ma mały przepływ wody, krewetki po niej nie biegają inne korale ok a Dunka pada z dnia na dzień Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek Kalisz Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2016 U mnie dunka zwinęła się na kilka miesięcy,ale odżyła i ma się coraz lepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arczj Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2016 Ciekawe może maja tez wpadła w jakiś rodzaj hibernacji ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek Kalisz Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2016 Miałem dość spore problemy z parametrami, więc pewnie to dlatego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
turek87 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2016 Hehe odchodzi na wieczna to zadna hibernacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gengol Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2017 moja Dunca +/- 3 miesiace się nie pompowała przestawiłem ją w inne miejsce więceś światła dostała i mocniejsza cyrkulacja i pompuje się niesamowicie dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach