Moljzesz Zgłoś Napisano 7 Października 2016 Mam lampę diy i nie zamieniłbym jej na oryginał. Konfiguracja 10x24W , stateczniki VS , odbłyśniki Ati , zegar profesjonalny , podział świetlówek 2x2 św x5 stat , chłodzona aktywnie cichymi wolnoobrotowymi wentylatorami , obudowa aluminiowa. Cena wykonania kilka stówek ( nie więcej niż 5 ) Ati to nie jest kosmiczna technologia .... PK Nom ale bebechy masz jak w ati , pewnie że nie kosmiczna ale oblepiać odbłyśniki taśmą odblaskową albo wsadzić odbłyśniki za 20zł to kaleczenie lampy i strata światła, jakże cennego przy spsach Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 24 Października 2016 Mam lampę diy i nie zamieniłbym jej na oryginał. Konfiguracja 10x24W , stateczniki VS , odbłyśniki Ati , zegar profesjonalny , podział świetlówek 2x2 św x5 stat , chłodzona aktywnie cichymi wolnoobrotowymi wentylatorami , obudowa aluminiowa. Cena wykonania kilka stówek ( nie więcej niż 5 ) Ati to nie jest kosmiczna technologia .... PK AMEN Jak ktoś trochę się orientuje to jest w stanie zrobić za całkiem normalne pieniądze ładną lampkę. I nie trzeba wywalać po kilka tysi na "cudo z firmowym zanczkiem". Owszem na (prawie) na pewno ilość lumenów będzie trochę niższa ale przy cenach oryginałów to na pewno się opłaci. Sam przymierzam się do powrotu T5 i przy planowach 2 lampach 6x39 planuję zaoszczędzić jakieś 5k PLN - lapki oczywiście DIY. A i do kolegi Moljzesz - hodowla gupików też nie jest taka prosta - po stylu twoich wypowidzi wnioskuję, że jesteś "młody gniewny" Co prawda w morskim jestem od całkiem niedawna ale słodkimi akwariami zajmuję się ponad 30 lat. Michał Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfik1980 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2016 Co do akrylu czy pleksi to znalazłem tanie rozwiazanie http://nano-reef.pl/topic/89725-swieza-solanka-i-wysokie-no3/#entry909214 lecz trzeba przyciąć, Statecznik wymieniłem w lampie , jeden kanał mi nie świecił. Lampa ATI sunpower 8x54W dimm. Stateczniki które pasują to Osram 2x28/54 DIM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach