smash86 Zgłoś Napisano 3 Października 2016 Mialem ospe ryby padly. Przezyła tylko decora i rainfordii. Na szybach cala masa robactwa. W toni jak w zimie przy opadach sniegu. Akwarium mega mlode niestabilne. Czy walczyc z tym czy zostawic i znikniebjak bede miec ryby? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj 182l plus sump. Cykrkulacja 2x Jebao RW-4. Obieg Jebao DC-3000.Odpieniacz Dectec 1455. Skała 16kg. Siporax 4,5l . Sól Probiotic Reef Salt Aquaforest. Lampa 6x39w . Filtr przypływowy Boyu + Newa jet 1200 + biopellets xl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Października 2016 przecież to żywy pokarm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 3 Października 2016 Jak akwarium już "zdrowe" po ospie to wpuścić ryby i będą szczęśliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smash86 Zgłoś Napisano 3 Października 2016 ostatni zgon i objawy ospy były tydzień temu. Cytuj 182l plus sump. Cykrkulacja 2x Jebao RW-4. Obieg Jebao DC-3000.Odpieniacz Dectec 1455. Skała 16kg. Siporax 4,5l . Sól Probiotic Reef Salt Aquaforest. Lampa 6x39w . Filtr przypływowy Boyu + Newa jet 1200 + biopellets xl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 3 Października 2016 Nie chcę Cię martwić ale data "ostatniego zgonu" to nie jest ani oznaka ani wyznacznik zdrowego akwarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr7 Zgłoś Napisano 3 Października 2016 ostatni zgon i objawy ospy były tydzień temu. To jeszcze tak ze 30-40 dni, ja dla pewności odczekałem 60, ale ryb w akwarium już nie było. Ty masz chyba dwie więc ciężko powiedzieć ile odczekać żeby mieć pewność. Mogą wyglądać na zdrowe a nowa ryba po wpuszczeniu zachoruje. P. Cytuj Takie tam 53L, 50x30x35, Koralia Nano, Tunze 9001, kaskada HBL501, lampa LED, SPECTRA, 30W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smash86 Zgłoś Napisano 3 Października 2016 Nie chcę Cię martwić ale data "ostatniego zgonu" to nie jest ani oznaka ani wyznacznik zdrowego akwarium No zdaje sobie sprawe to bardzie dada od kiedy nalezy odczekac jakis tam okres. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj 182l plus sump. Cykrkulacja 2x Jebao RW-4. Obieg Jebao DC-3000.Odpieniacz Dectec 1455. Skała 16kg. Siporax 4,5l . Sól Probiotic Reef Salt Aquaforest. Lampa 6x39w . Filtr przypływowy Boyu + Newa jet 1200 + biopellets xl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BRKG Zgłoś Napisano 3 Października 2016 No zdaje sobie sprawe to bardzie dada od kiedy nalezy odczekac jakis tam okres. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Te skorupiaki były w akwarium od dawna. Ale ryby trzymały ich populacje w ryzach i mało liczne były słabo widoczne. Teraz ryby ich nie ograniczają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach