tomi1140 Zgłoś Napisano 7 Października 2016 Jak w temacie rozrastają mi się grzybki na skale . Pytanie jak się ich najlepiej pozbyć? Mogę skałę wyjąć z akwarium,myślałem że pozbędę ich się w jakiś sposób by nie zaszkodzić skale i z powrotem do baniaka. Ktoś ma jakieś doświadczenia z pozbyciem się ww miękasów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 7 Października 2016 ustaw pompę niech dmucha - jak się odklei to złap Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 7 Października 2016 Jakoś mechanicznie można bez skutków ubocznych dla skały? Myślałem czymś polać itp w miejscu występowania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
McLarenf1 Zgłoś Napisano 7 Października 2016 Wyjmij tą skałę z tymi grzybkami ja przyjadę ją zabiorę i będziesz miał po problemie , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 7 Października 2016 Wyjmij tą skałę z tymi grzybkami ja przyjadę ją zabiorę i będziesz miał po problemie , Cena odpowiednia i zapraszam,niebieskie jak co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
McLarenf1 Zgłoś Napisano 7 Października 2016 Cena odpowiednia i zapraszam,niebieskie jak co. Podaj cene na priv potem sprawdze czy zaskurniaków wystarczy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 11 Października 2016 Można jakoś mechanicznie wydłubać,bądz polać wrzątkiem co byście doradzili? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskonur Zgłoś Napisano 11 Października 2016 ocet wstrzykiwany do polipa, goraca woda, RO, mozesz odciac ale odrosnie, silny prad wody na skale albo czysta woda grzybki lubia wode bogata w skladniki odzywcze - mozesz je zaglodzic Cytuj 310 litrow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 21 Października 2017 Macie jeszcze jakieś patenty ? Próbowałem zaklejac miliputem ale przechodzi Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elektryk2e Zgłoś Napisano 21 Października 2017 Przywieź do mnie ;D 44 minuty temu, Marqo napisał: Macie jeszcze jakieś patenty ? Próbowałem zaklejac miliputem ale przechodzi Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 21 Października 2017 Bez demolki się nie obejdzie . Grzyby rosną na samym dole na skale. Szukam alternatywy. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enzo Zgłoś Napisano 12 Listopada 2017 Mam podobny problem z discisomami, gdy wyciagnąlem z wody sąsiednią skalę okazało się źe cały jej spód jest w mikro grzybkach a ich mechaniczne usuwanie nic nie daje. Gdy zbiornik jest stabilny są jak plaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymcio Zgłoś Napisano 25 Listopada 2017 Bo to jest plaga jak się ich nie pilnuje. Ja mam podobny problem z clavularią. Chyba każdy z nas zaliczył taką wpadkę. Ale cóż - człowiek uczy się na błędach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzechotnic Zgłoś Napisano 25 Listopada 2017 Dobrze, że przeczytałem bo o mały włos grzybka bym przykleił na głównej skale. Dzięki wam wrzucę nieco z boku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach