E mil Zgłoś Napisano 16 Października 2016 Witajcie, mam problem z wyborem oświetlenia. Zbiornik 150x50x80, nie planuje nic poza miękkimi i może kilkoma lps (goniopora, euphylia). Zastanawiam się nad 3x Kessil a160we albo już całkiem na grubo Metis Hyperion S2 3x75. Skłaniam się bardziej w kierunku Kessila, ale nie wiem czy 3 sztuki wystarczą. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 16 Października 2016 Przy tych rozmiarach zbiornika, 3 Kessile to może być za mało... Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opo Zgłoś Napisano 16 Października 2016 ja miałem wcześniej zbiornik 60x60x50 świecił tam razor 70 w teraz mam 80x70x60h jest razor 70w plus 2x24w t5 miękkie i lpsy rosną ładnie a i proste sps idą w gore wiec sadze ze te kesile spokojnie dadzą rade Cytuj 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bonio86 Zgłoś Napisano 17 Października 2016 Witaj może Razor 320W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Derdziu Zgłoś Napisano 17 Października 2016 Polecam Ai prime hd, fajnie mozna je ustawic. No i przede wszystkim sterowanie w telefonie albo przez komputer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 17 Października 2016 Dwa maxpecty ethernale. Mają kolory wymieszane w punktach, więc nie ma kolorowych blinków jak na dyskotece, punkty rozmieszczone są na okręgu a nie w centrum lampy, więc światło jest b. ładnie rozprowadzone, jednolite jak przy świetlówkach. Sterowanie z telefonu, każdy kolor na oddzielnym kanale barwnym, a kanałów jest chyba 5 - przy tym najlepsze uv jakie widziałem. Jeśli to ma być światło bez kompromisów - tylko ethernal. Wyeliminowali tam wszelkie wady ledów (wady - dla mnie). Dodatkowo chłodzenie jest niesłyszalne i włącza się raczej przy maksymalnych nastawach. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
E mil Zgłoś Napisano 17 Października 2016 Dale, używasz może tego maxspecta? Wyglądają całkiem konkretnie. Skłaniam się cały czas Ku kessil, widziałem co ta maleńka lampa potrafi. A dużo światła nie potrzebuje. Pytanie tylko czy 120w to jednak nie za mało. Wysłane z mojego STV100-4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach