RoN_01 Zgłoś Napisano 30 Października 2016 znalazłem kilka wypowiedzi na zagranicznych forach na temat Polyp Lab Reef Roids i ludzie sobie chwalą ale w PL jest trochę drogi. Dodam że do tej pory podawałem tylko mrożonki i nie podawałem pokarmów bez pośrednio koralom ale chciałbym zacząć się trochę w to pobawić. Czy ktoś stosuje ten preparat ? Stosujecie go co dziennie czy powiedzmy dwa razy w tygodniu ? Ze względu na cenę zastanawiam się czy co dziennie karmić ryby i korale mrozkami jak do tej pory normalnie do wody a dwa razy lub raz w tygniu podawać ten preparat bez pośrednio koralom. Wiem ze wydajność zależy od obsady oraz ilości karmień ale na ile mnie więcej wam wystarcza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rycho321 Zgłoś Napisano 30 Października 2016 (edytowane) znalazłem kilka wypowiedzi na zagranicznych forach na temat Polyp Lab Reef Roids i ludzie sobie chwalą ale w PL jest trochę drogi. Dodam że do tej pory podawałem tylko mrożonki i nie podawałem pokarmów bez pośrednio koralom ale chciałbym zacząć się trochę w to pobawić. Czy ktoś stosuje ten preparat ? Stosujecie go co dziennie czy powiedzmy dwa razy w tygodniu ? Ze względu na cenę zastanawiam się czy co dziennie karmić ryby i korale mrozkami jak do tej pory normalnie do wody a dwa razy lub raz w tygniu podawać ten preparat bez pośrednio koralom. Wiem ze wydajność zależy od obsady oraz ilości karmień ale na ile mnie więcej wam wystarcza ? Panoramiks ostatnio zachwalal ten srodek. On stosuje go 2 razy w tygodniu. Z ciekawosci tez zamowilem. Za kilka tygodni bedziemy wiedziec wiecej Edytowane 30 Października 2016 przez rycho321 (wyświetl historię edycji) Cytuj http://www.reefstats...=20160923150435 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Creol Zgłoś Napisano 30 Października 2016 Ja go stosuje i jestem mega zadowolony (a korale jeszcze bardziej). To produkt naturalny, dobrze przyswajalny. Max 2razy na tydzien (jednak to jedzenie i brudzi troche wode). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nautilus Zgłoś Napisano 30 Października 2016 A sprawdzał ktoś może gdzie go kupić w najbardziej przyzwoitej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Creol Zgłoś Napisano 30 Października 2016 erybka? Ten produkt wszedzie kosztuje tyle samo, nawet w innych krajach. I raczej nie liczylbym, ze gdzies dostanie sie go w niskiej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 30 Października 2016 Jak szukałem go ostatnio to erybka miała najniżej. W Jadwidze jest też ale drożej . Tapnięte mobilnie Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 30 Października 2016 Oooo widzę, że ktoś tu o mnie wspomniał Jasne, że używam polyp lab :] Reef-roids w ilości 2ml proszku, a sypię go do otwartej strzykawki, potem zamykam strzykawkę, zasysam wodę,trzącham i puszczam chmurki nad acroporami ale lubią to tez euphyllie i to bardzo. Lecz przed "chmurkami" daję polyp booster z tej samej stajni w ilości dwóch pipet tj. ok 1,6ml. Po wszystkim wale 5ml coral snow i 2-3ml mojego ulubionego easy booster ze stajni easy reefs. To wszystko robię jedynie 2x w tygodniu. Efekty mnie zadowalają, a chyba o to w tym hobby chodzi, dla mnie jest na prawdę fajnie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pdz Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2020 Hej Kupiłem Reef Roid + Polyp Booster w zestawie. Ns opakowaniu jest podane dawkowanie ale jak często karmić ? Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach