Skocz do zawartości
Jukos

Odpieniacz Reef Octopus - NW 110

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Posiadam odpieniacz Reef Octopus NW 110 z pompą AQ 1000S i mam problem z jego ustawieniem - nie mogę ustawić suchej piany, ogólnie mam wrażenie że słabo pieni - w kubku zbiera mi się woda o kolorze słabej herbaty, natomiast rura reakcyjna pokrywa mi się grubą warstwą szlamu.

Oczywiście od soboty testuję nowe ustawienia, ale postanowiłem poszukać pomocy wśród bardziej doświadczonych użytkowników.

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem taki odpieniacz ale na pompie AB 18W i pienił świetnie.Bez problemu ustawiałem na suchą piane. To powinna być kwestia dobrania odpowiedniego ustawienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem taki odpieniacz ale na pompie AB 18W i pienił świetnie.Bez problemu ustawiałem na suchą piane. To powinna być kwestia dobrania odpowiedniego ustawienia.

"Walczę" z nim już od dwóch miesięcy i dlatego postanowiłem poszukać pomocy. Niestety instrukcji w pudełku brak i wszystko dobieram eksperymentalnie, łącznie z poziomem zanurzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tego pieńka optymalne zanurzenie to 25 cm

aktualnie u mnie biega na 23 cm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

testowałem na nim różne zanurzenie i ustawienia ,ale dopiero wymiana pompy na tunze pomogła i teraz pieni jak szalony :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj proszę model pompy. Bez problemu pasowała?

Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na to że udało mi sie ustawić odpieniacz. Zaczął ładnie pienić przy zanurzeniu 19 cm i wystawienia rury wylotowej ponad powierzchnię wody. Może komuś się to przedawnienie :)

Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.