Jukos Zgłoś Napisano 31 Października 2016 Cześć, Posiadam odpieniacz Reef Octopus NW 110 z pompą AQ 1000S i mam problem z jego ustawieniem - nie mogę ustawić suchej piany, ogólnie mam wrażenie że słabo pieni - w kubku zbiera mi się woda o kolorze słabej herbaty, natomiast rura reakcyjna pokrywa mi się grubą warstwą szlamu. Oczywiście od soboty testuję nowe ustawienia, ale postanowiłem poszukać pomocy wśród bardziej doświadczonych użytkowników. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
licek Zgłoś Napisano 31 Października 2016 Miałem taki odpieniacz ale na pompie AB 18W i pienił świetnie.Bez problemu ustawiałem na suchą piane. To powinna być kwestia dobrania odpowiedniego ustawienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jukos Zgłoś Napisano 31 Października 2016 Miałem taki odpieniacz ale na pompie AB 18W i pienił świetnie.Bez problemu ustawiałem na suchą piane. To powinna być kwestia dobrania odpowiedniego ustawienia. "Walczę" z nim już od dwóch miesięcy i dlatego postanowiłem poszukać pomocy. Niestety instrukcji w pudełku brak i wszystko dobieram eksperymentalnie, łącznie z poziomem zanurzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
licek Zgłoś Napisano 31 Października 2016 Dla tego pieńka optymalne zanurzenie to 25 cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jukos Zgłoś Napisano 31 Października 2016 Dla tego pieńka optymalne zanurzenie to 25 cm aktualnie u mnie biega na 23 cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek35 Zgłoś Napisano 31 Października 2016 testowałem na nim różne zanurzenie i ustawienia ,ale dopiero wymiana pompy na tunze pomogła i teraz pieni jak szalony . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jukos Zgłoś Napisano 31 Października 2016 Podaj proszę model pompy. Bez problemu pasowała? Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
licek Zgłoś Napisano 1 Listopada 2016 Obstawiam ,że Jarkowi chodzi o model 9410 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jukos Zgłoś Napisano 14 Listopada 2016 Wygląda na to że udało mi sie ustawić odpieniacz. Zaczął ładnie pienić przy zanurzeniu 19 cm i wystawienia rury wylotowej ponad powierzchnię wody. Może komuś się to przedawnienie Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach