speedek7 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 witam serdecznie,jestem nowym jesli chodzi o akwarium morskie.wystartowalem 2 tyg. temu i wszystko szło w dobrym kierunku,az tu 3 dni temu zauwazyłem ze moje kamienie sa pokryte nalotem w kolorze brazowym oraz piasek.co to jest za dziadostwo.dodaje zdjecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 Dalej wszystko idzie w dobrym kierunku. Twoje akwarium przechodzi dojrzewanie i widzisz okrzemki. Może jeszcze wystąpić masa glonów, dino i cyjano. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 (edytowane) jakbyś poczytał z 10 minut dział w którym piszesz to już byś wiedział że to okrzemki Edytowane 11 Listopada 2016 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 W wodzie masz krzemiany i dlatego pojawiły się okrzemki. Przy dojrzewaniu to normalne. Możesz przeczekać lub zastosować sera silicate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy23111 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 Wszystko ok właśnie tak ma być . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chwialek Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 (edytowane) Czekaj, a na brak cierpliwości polecam czytanie, przeglądanie, dokształcanie. Norma każdy musi to przejść. PS. Start z rybą, koralami i Acroporą widać że cierpliwość i wiedza nie są mocną cechą - zatem wyjdź z kolegami na piwo i pozwól naturze zrobić swoje. Edytowane 11 Listopada 2016 przez chwialek (wyświetl historię edycji) Cytuj było: http://nano-reef.pl/...ki/page__st__20 obecnie: http://nano-reef.pl/topic/78892-45022313-katafalk-i-trumna-slona-kropla-z-popiolow/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 Nawet ich wcześniej nie zauważyłem. Kiepsko widzę przyszłość tego ukwiała, acry i duncana. Capnella i ryba pewnie sobie poradzą. Obym się mylił. Dla pewności dolej dobre bakterie denitryfikacyjne, bo amoniak Ci rybę/y zabije. Pewnie są inne, ja polecam ATM Colony na takie przypadki. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
speedek7 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 dziekuje wszystkim za zainteresowanie i odpowiedzi na moje flustrujace mnie pytania.dziekuje wszytkim jeszcze raz i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach