n3on Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2016 Od Kilku dni mam tłustą plamę na powierzchni wody. Zaznaczam że nie wkładam łap do zbiornika a jeśli już to grzebie w rękawiczkach. Dawkuje reefboostera ale nie zauważyłem wcześniej nic takiego. Plama pojawiła się w czasie kiedy: - wlalem fito - pierwszy raz zastosowałem prodibio CoralVits Zaznaczę że od kąd mam DSB to usunąłem watke z sumpa. Pytanie czy usuwać tą plamę? Jeśli tak to jak? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ThoOma Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2016 Ręcznikiem papierowym zbierz z powierzchni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
n3on Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2016 Chyba wole watką zebrać. Ręcznik może się rozpuścić w wodzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karollo_c Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2016 Normalnie jak byś miał kwas w wodzie. mobilnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
n3on Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2016 Zaciągnąłem wszystko watką i jest git. Nie pojawia się z powrotem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mt4m Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Wyglada jak korzuch bakteryjny plus coś co osiadło na powierzchni wody,być może było coś używane w pobliżu baniaka (podczas codziennych porządków )osiadło na powierzchni wody i stąd ta plama Edytowane 18 Grudnia 2016 przez mt4m (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur Tokajuk Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2016 Źle ustawiona cyrkulacja.Pokaż jak masz ustawione cyrkulatory i odpieniacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
n3on Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2016 Źle ustawiona cyrkulacja.Pokaż jak masz ustawione cyrkulatory i odpieniacz. Mam nadzieje ze widać: - powrót 32mm lewy tylni róg - falownik z prawego boku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur Tokajuk Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2016 To nie jest kurz przypadkiem .Weź nakręć krótki filmik jak to chodzi tam u Ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
n3on Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2016 To nie jest kurz przypadkiem .Weź nakręć krótki filmik jak to chodzi tam u Ciebie Możliwe że to był kurz ale zaciągnąłem watką akwarystyczna i już niema śladu :-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach