DarekB30 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2016 Witam mam pytanie do użytkowników tego koputera ARX SYSTEM - COMPLETE SOLUTION Jakie są wasze doświadczenia z tym sprzętem? kiedyś w 2010 roku korzystałem z pierwszych wersji tego sprzętu i byłem zadowolony, ciekaw jestem jak się ten sprzęt rozwinął przez te kilak lat. Na stronie producenta http://aquareefmeter.com/home/Home.php?j=pl opis możliwości jest bardzo interesujący, przeczytałem nawet całą instrukcję obsługi ;-) . Przed zakupem chciałbym zapytać/poznać opinie użytkowników tego sprzętu czy warto inwestować w ten sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2016 nikt nie miał do czynienia z tym sprzętem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2016 Może zrazili się po doświadczeniach w użytkowaniu i wsparciu jakiego doświadczyli przy ARM? Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziyo98 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Ja tam mam ARMa od początku jego istnienia i nigdy nie miałem większych problemów z eliminacją,nazwijmy to drobnych problemów technicznych. Fakt że jestem mało wymagającym użytkownikiem, a Wojtek ma masę roboty z budową tych komputerków, ale zawsze w miarę szybko dostawałem poprawiony software, ewentualnie naprawione urządzenie (trochę sie nad nim znęcałem, więc udało mi się pierwszą wersję skutecznie unieszkodliwić ) . Edytowane 28 Grudnia 2016 przez ziyo98 (wyświetl historię edycji) Cytuj ----------------- Przeszłość: 30 litrów, 54 litry ----------------- AKTUALNIE: 160 litrów w obiegu (128l + 32l w sumpie),LED DIY, 4 blazny,1 pustelnik,4slimole, 15kg LR, różne miękasy, trochę twardych i niefoto ---------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2016 No właśnie ja też kilka lat temu używałem tego sprzętu i dobrze go wspominam.. widzę że bardzo się rozwinął od tamtej pory pory więc ciekaw jak się sprawuje Dariusz Barcikowski wysłane via Tapatalk Samsung Galaxy S7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2016 Mam (obecnie nie używany) model powstały tuż przed wprowadzeniem ARX. Do końca używania nie udało mi się uzyskać softu obsługiwanego przez bt. Do końca używania mimo "apdejtów" świetlówki i diody migały po nocach. Mi pozostał niesmak... Szkoda że wcześniej niektórzy użytkownicy byli traktowani po macoszemu. No ale rozumiem, wtedy jako osoba prywatna mógł mieć mnie jako klienta w nosie. Poza tym, ciekaw jestem opinii innych elektroników na temat tego sterownika. Projektu, optymalizacji czy zastosowanych rozwiązań. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2016 Więc pozostaje mi tylko kupić i samemu sprawdzić jak się sprawuje Dariusz Barcikowski wysłane via Tapatalk Samsung Galaxy S7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arczj Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2016 W podobnej cenie możesz kupić używanego Profilux a i zero problemów. Używam Profilux a od 1,5 roku i jeszcze nie miałem żadnych niespodzianek jest po prostu niezawodny Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach