aul30 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 Witam. Jaka może być przyczyna że moja szczepka z Protopalythoa ma takie kolory? Parametry raczej ok. No3-10 No2-0 Po4-o zasolenie 1,023. Innych testów nie posiadam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 a co nimi nie tak? Jakie były wyjściowe kolory? Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aul30 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 Był zielony,a ma takie fioletowe plamy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 Kiedy to się stało? Bardzo często korale w jednym baniaku mają inne ubarwienie a w innym jeszcze inne. Jeżeli wszystko z nimi ok... czyli rosną i pompują się to bym się nie przejmował. Barwa korala zależy od wielu czynników Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slovy Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 U mnie jak była na skale pod lampą to była mocne fluo zielona, jak dostała eksmisje na spod baniaka , to się zrobiła brązowa . Czegoś w wodzie więcej czegoś mniej, zmienisz sól i sie okaże, że koral wygląda znów inaczej. Nie kładź jej na skałę , bo to koral szalenie ekspansyjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2016 Sprawdzil bym potas,one potrafią całkiem zbrazowiec przez jego nadmiar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slovy Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2016 Karolu te które się posiały na skale do góry do tej pory są w mocnej zieleni fluo, eksmitowana skałka na dole z kolei ma kolor brązowy. Dwa te same korale w baniaku i kolorystycznie totalnie odbiegają od siebie. Potasu ni sprawdzałem,ale baling tylko dwa dni w tygodniu idzie po12 ml,podmiana raz na tydzień 10% , więc na górkę potasu bym raczej nie liczył, ale faktycznie jak będzie możliwość to sobie wodę na testy wrzucę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach