Skocz do zawartości
Alan242

czy maluje sie suche skały?

Rekomendowane odpowiedzi

jest jakas farba do malowania suchych skal do akwarium morskiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hę?

Są plastikowe korale, nawet gdzieś widziałam sztuczne ryby, ale o farbie do skały nie słyszałam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co chcesz malować skałę?

Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka

Start luty 2011. Zbiornik: 85x55x50h=233l. Sump -112l. Cyrkulacja: Aquael Reef Circulator 2600, Jebao WP25, JVP 102. Obieg: New Jet 2300. Odpieniacz: H&S110 na Tunze Hydroformer Silence 9420.04. Oświetlenie: TMC V2 Ilumen Air 900 -170W. 15kg live rock. 9kg Nature`s Ocean Bio-Active Live Aragonite Reef Sand. Refugium. Sól: Kordon Coral Sea Complete

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

jest jakas farba do malowania suchych skal do akwarium morskiego?

Sama się "umaluje". Wystarczy odrobina cierpliwości i dobrze prowadzony baniak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co chcesz malować skałę?

kupilem skalki w renomowanym sklepie wlozylem do wody i zauwzylem ze na rekach zostaje cos jakby farba rozpuszczona w wodzie

post-14552-0-58919900-1483817793_thumb.jpg

Edytowane przez Alan242 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hę?

Są plastikowe korale, nawet gdzieś widziałam sztuczne ryby, ale o farbie do skały nie słyszałam

a o real reef rock nie słyszałaś ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo natures ocean purple base rock...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem skalki w renomowanym sklepie wlozylem do wody i zauwzylem ze na rekach zostaje cos jakby farba rozpuszczona w wodzie

Jeżeli była to LR z frachtu ( a na taką wygląda ) to raczej nic z nią nie było kombinowane. Tym bardziej sklep nie bawiłby się w takie rzeczy. Może to co zostało to były pozostałości jakiegoś osadu. Może jakieś gąbki, glony lub coś w tym stylu.

Edytowane przez messaya (wyświetl historię edycji)

Start luty 2011. Zbiornik: 85x55x50h=233l. Sump -112l. Cyrkulacja: Aquael Reef Circulator 2600, Jebao WP25, JVP 102. Obieg: New Jet 2300. Odpieniacz: H&S110 na Tunze Hydroformer Silence 9420.04. Oświetlenie: TMC V2 Ilumen Air 900 -170W. 15kg live rock. 9kg Nature`s Ocean Bio-Active Live Aragonite Reef Sand. Refugium. Sól: Kordon Coral Sea Complete

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

jakakolwiek jest to skała to nie powinno nic ci zostać na rękach (farba rozpuszczona w wodzie).

dowiedz się w sklepie co Ci sprzedali - jak to się nazywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie sprawdź parametry wody, bedzie jasne czy skała coś oddaje do wody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

messaya przeciez to nie jest LR, sam autor pisał o suchej. Wygląda to na Nature's Ocean Purple Base Rock.

http://www.naturesocean.com/aquarium-supplies/purple-base-rock.html

Pomalowana farbą pewnie tak jak inne ich kamyczki :)

np: http://www.naturesocean.com/aquarium-supplies/colored-aquarium-gravel.html

Widziałem ją na żywo, kolor bardzo wyraźny, prawie rażący, jak dla mnie nienaturalny. Wole prawdziwy kolor prawdziwych glonów wapiennych.

a6d7d3e8311ae8fd266f71f8f699c233u1428a1280.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 lat temu wsadziłem do mojego zbiornika LR i od tamtego czasu nie rozglądalem się co dzieje się na rynku. Nie neguję, może jest jak mówisz. No i pisząc, że skała była sucha nie wiemy co tak dokładniej autor miał na myśli. Może jak napisze czy skała była sztuczna czy naturalna łatwiej będzie coś ustalić.

Edytowane przez messaya (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.