marios Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 Witam moje akropory Jak się popatrzy Z góry mają mocno białą tkankę Jak się patrzy z boku jest trochę lepiej ale też te kolory są nie za bardzo ciekawe Mam bardzo niskie no3 0.1 po4 0.03 Leje pełnego ballinga z sbs Dodatkowo podaje jod i strontium Od jakichś trzech tygodni karmi sps reef pearl i nyos coral nectar Światło ati t5 Korale Rosna i Pilipuja dość dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomol Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 Nie miałeś spadku kh? Jaki poziom potasu? Cytuj 500L + sump 100L, obieg Jebao DCS 12000, odpieniacz-Vertex Omega 150, cyrkulacja- 2x Maxspect Gyre350, żywa skała 30 kg, oświetlenie ATI hybrid 6x54W +3x75W Led Mój zbiornik: http://nano-reef.pl/topic/64326-300l-i-na-razie-musi-wystarczyc/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marios Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 KH jest stabilna mierze parę razy w tygodniuPotas ostatnio był Mierzony podczas analizy w ati (10.11.2016) było ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 jak dla mnie to wszystko z nią dobrze w kolorach a brakuje polipów - ona mimo wszystko powinna być owłosiona - jednak ja nie mam reki do zdjęć ale na zdjęciach zrobionych przez Foxa wygląda kolorystycznie lepiej Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marios Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 Tutaj zrobiłem parę fotek Z góry nie wiem czy to wygląda dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szutarek78 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 Również moim zdaniem wygląda ok. Cytuj Obecne akwarium 530l : http://nano-reef.pl/forums/topic/96756-barlinecka-pięćsetka-z-sps/ Poprzedni zbiornik 350l : http://nano-reef.pl/forums/topic/77595-słone-350l-sps-do-oceny/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin-JM Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 Ile masz wat na ile litrów ? Na moje oko wygląda na odrobinę za dużo światła. Może daj lampę 10 cm wyżej i powinno się poprawić. Jeśli nie będzie różnicy to po 2 tyg możesz wrócić do pierwotnej wysokości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marios Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 (edytowane) Nawet nie ma jednego wata na litr Też tak pierwsze myślałem bo korale są dość wysoko w akwarium ale akropora valida stoi po lewej stronie tam nie dochodzi tyle światła więc raczej to nie jest światło Edytowane 29 Stycznia 2017 przez marios (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 no to może tak - nie tracą kolorów - tracą polipy - coś z wodą lub popatrz czy nic po nich nie zaczyna chodzić lub napisz co zmieniłeś ostatnio p.s. jakby problemem był za dużo światła to by "leciały" od góry a one lecą od dołu/w środku p.s. 2 sprawdź temperaturę... Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marios Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2017 Nic nie widziałem żeby pani chodziło też nie robiłem Żadnych zmian myślałem że głoduje więc zacząłem karmić (reefpearls) ok 3 tygodnie Ale żadnych zmian nie zaobserwowałem Zamówiłem analizę wody ati icp Zobaczymy co wyjdzie Temperatura 24-26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2017 Sprawdź potas, u mnie jest podobnie tylko zaczęło się od hystrix, zagapiłem się a potas spadł do 320 Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2017 Tak jakby trochę niedożywione... Coral Nectar możesz śmiało podawać 2x więcej niż zaleca producent, mamy taką politykę, że podajemy dawki pokarmów zaniżone, bo z doświadczenia wiemy, że klienci i tak leją więcej niż się zaleca Wydaje mi się, że światło nie jest problemem, bo tipy wyglądają bardzo zdrowo, po prostu karmiłbym trochę więcej. Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marios Zgłoś Napisano 1 Lutego 2017 Ok spróbuję więcej podawać coral nectarPotas dzisiaj mierzyłem testem salifert wyszło 420-430Dzisiaj poszła woda do ati do analizy zobaczymy co tam wyjdzieIle podawać reef pearls bo nigdzie nie pisze i jak często Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adamo79 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2017 Analiza wody to najlepsze co mogłeś zrobić (moim zdaniem)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Noa Zgłoś Napisano 2 Lutego 2017 Dozujesz może akwesan? Cytuj Nowe szło 135x90x65h-> start listopad'2016. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marios Zgłoś Napisano 2 Lutego 2017 Nie Mi się wydaje że korale Głodują teraz karmie trochę więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marios Zgłoś Napisano 4 Lutego 2017 Wczoraj przyszła moja analiza wody wszystko ok trochę małoSr stront 2,20 Oraz niskie no3 0,03Wychodzi na to że jednak głodowałem moje sps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach