dari_a Zgłoś Napisano 20 Lutego 2017 (edytowane) Pytanie do posiadaczy dolewek AquaTrend. Jak blisko krawędzi zbiornika można umieścić czujnik dolewki? Chciałbym użyć dolewki Milestone w panelu. PS: wiem, że jest Levelautomatic V2 w wersji SW dedykowanej do zbiorników bez sumpa, jednak chciałbym wyższy model Edytowane 20 Lutego 2017 przez dari_a (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dari_a Zgłoś Napisano 21 Lutego 2017 Odpowiem sam sobie, może komuś przyda się w przyszłości. Można umieścić maksymalnie około 5cm od krawędzi. Jednak obsługa w Aqua Trend była tak miła, że bez problemu dostosują mi zawieszkę do mojego panelu i czujnik będzie wisiał wyżej :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 21 Lutego 2017 chodziło Ci o zakres regulacji zawieszki ? to akurat można "załatwić" bez żadnych przeróbek jakąś nakładką na szybę ... plastikowy profil H ? https://www.google.pl/search?q=Profil+H+PCV&client=firefox-b&biw=1280&bih=899&site=webhp&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjane7ImKHSAhWCWiwKHfzsC9gQsAQIIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dari_a Zgłoś Napisano 21 Lutego 2017 4 godziny temu, silvia napisał: chodziło Ci o zakres regulacji zawieszki ? Dokładnie tak. Wiem, że samemu można coś zawsze zmajsterować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamas Zgłoś Napisano 21 Lutego 2017 dostosuja tylko czujnik optyczny czy drugi zabezpieczajacy rowniez? Pytam bo tez kupilem ta dolewke i musze to przerobic pod panel. Do czujnika optycznego wystarczy wywiercic otwor powyzej i zrobic w nim gwint. Z drugim czujnikiem zabezpieczajacym jest nieco gorzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dari_a Zgłoś Napisano 22 Lutego 2017 16 godzin temu, Kamas napisał: dostosuja tylko czujnik optyczny czy drugi zabezpieczajacy rowniez? Pytam bo tez kupilem ta dolewke i musze to przerobic pod panel. Do czujnika optycznego wystarczy wywiercic otwor powyzej i zrobic w nim gwint. Z drugim czujnikiem zabezpieczajacym jest nieco gorzej Nie wiem jak to wyglądało w oryginale, ale w wersji, którą dostałem czujnik zabezpieczający mogę powiesić przy samej krawędzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamas Zgłoś Napisano 22 Lutego 2017 Mozesz wyslac zdjecia jak po przerobce wygladaja uchwyty? Ja dzisiaj zamowilem 1 nowy uchwyt i zostawilem drugi do delikatnej przerobki w firmie zajmujacej sie pleksi. Efekty w przyszlym tygodniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dari_a Zgłoś Napisano 22 Lutego 2017 5 godzin temu, Kamas napisał: Mozesz wyslac zdjecia jak po przerobce wygladaja uchwyty? Ja dzisiaj zamowilem 1 nowy uchwyt i zostawilem drugi do delikatnej przerobki w firmie zajmujacej sie pleksi. Efekty w przyszlym tygodniu Tak, daj mi tylko chwilę czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dari_a Zgłoś Napisano 24 Lutego 2017 Dnia 22 lutego 2017 o 15:56, Kamas napisał: Mozesz wyslac zdjecia jak po przerobce wygladaja uchwyty? Ja dzisiaj zamowilem 1 nowy uchwyt i zostawilem drugi do delikatnej przerobki w firmie zajmujacej sie pleksi. Efekty w przyszlym tygodniu Dziś odpaliłem dolewkę i jednak nie jest najlepiej z wysokością tego czujnika. By jakoś cały system działał, muszę zawiesić ten czujnik mało stabilnie, a i tak różnica poziomów między dwoma czujnikami jest bardzo mała. Także pokaż co Ci zrobią, zamówię taki sam uchwyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamas Zgłoś Napisano 24 Lutego 2017 7 minut temu, dari_a napisał: Dziś odpaliłem dolewkę i jednak nie jest najlepiej z wysokością tego czujnika. By jakoś cały system działał, muszę zawiesić ten czujnik mało stabilnie, a i tak różnica poziomów między dwoma czujnikami jest bardzo mała. Także pokaż co Ci zrobią, zamówię taki sam uchwyt. Uchwyt do czujnika optycznego zostanie jedynie zmodyfikowany o dodatkowy nagwintowany otwor troche ponizej krawedzi samego uchwytu. Dzieki temu czujnik optyczny bedzie wisial wyzej wzgledem krawedzi. Co do uchwytu do czujnika zabezpieczajacego to firma uznala ze latwiej bedzie im zrobic nowy niz przerabiac. Bedzie wygladal identycznie jak ten seryjny z jedna roznica - polka z 2 otworami na czujnik i wezyk nie bedzie ponizej krawedzi akwarium a 1cm nad krawedzia. Powinno byc ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dari_a Zgłoś Napisano 24 Lutego 2017 1 minutę temu, Kamas napisał: Uchwyt do czujnika optycznego zostanie jedynie zmodyfikowany o dodatkowy nagwintowany otwor troche ponizej krawedzi samego uchwytu. Dzieki temu czujnik optyczny bedzie wisial wyzej wzgledem krawedzi. Co do uchwytu do czujnika zabezpieczajacego to firma uznala ze latwiej bedzie im zrobic nowy niz przerabiac. Bedzie wygladal identycznie jak ten seryjny z jedna roznica - polka z 2 otworami na czujnik i wezyk nie bedzie ponizej krawedzi akwarium a 1cm nad krawedzia. Powinno byc ok Podeślij mi namiary na firmę, zamówię taki sam uchwyt jak Ty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamas Zgłoś Napisano 25 Lutego 2017 11 godzin temu, dari_a napisał: Podeślij mi namiary na firmę, zamówię taki sam uchwyt jak Ty. wstrzymaj sie jeszcze chwile. Na poczatku przyszlego tygodnia maja mi to zrobic wiec jak juz przetestuje i okaze sie, ze wszystko jest ok podam Ci namiary lub zamowie jeszcze 1szt. Na jakiej wysokosci masz wklejony grzebien? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dari_a Zgłoś Napisano 25 Lutego 2017 5 godzin temu, Kamas napisał: wstrzymaj sie jeszcze chwile. Na poczatku przyszlego tygodnia maja mi to zrobic wiec jak juz przetestuje i okaze sie, ze wszystko jest ok podam Ci namiary lub zamowie jeszcze 1szt. Na jakiej wysokosci masz wklejony grzebien? Super, dziękuję. Odezwę się do Ciebie na priv. Grzebień mam regulowany, obecnie najniżej jak się da, czyli kończy się jakieś 2cm poniżej krawędzi akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach