Kwiatek Zgłoś Napisano 21 Lutego 2017 Hej, Mam małą zagwozdkę. Pompa Bubble King1500 niby w specyfikacji ma 48W/h Jak dobrze pamiętam cos tam ze szkoly to : Pompa 48/230 powinno byc okolo 0,2 A Tymczasem profilux pokazuje mi 1,1 A co by wskazywalo ze pompa pobiera 240 W Coś nie tak z pompą, czy ja cos popierd... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 21 Lutego 2017 Niemozliwe Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 21 Lutego 2017 45 minut temu, Stani napisał: Niemozliwe Tak pokazuje na innych pompach pokazuje poprawnie wiec ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Coltrane Zgłoś Napisano 21 Lutego 2017 Moze inne pompy masz DC wiec kazdy miernik bedzie pokazywał prawidłowo, supermarin ma chyba zwykła pompe AC a tutaj obciazenie indukcyjne jest i nie kazdy miernik to dobrze wskazuje. Jeśli nie mam racji to niech mnie ktos sprostujeWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj dużo zdjęć mojego akwarium https://www.facebook.com/tibireef/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 21 Lutego 2017 3 godziny temu, Coltrane napisał: Moze inne pompy masz DC wiec kazdy miernik bedzie pokazywał prawidłowo, supermarin ma chyba zwykła pompe AC a tutaj obciazenie indukcyjne jest i nie kazdy miernik to dobrze wskazuje. Jeśli nie mam racji to niech mnie ktos sprostuje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Miałoby to sens, ale niestety Aquabee UP 3000 ma 40 W i pokazuje 0,2A czyli idealnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 22 Lutego 2017 I co nikt naprawdę nie ma pomysłu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palnik Zgłoś Napisano 22 Lutego 2017 Jeśli nic się nie nie zapchało - wszystko jest drożne, pompa nie jest zbyt przeciążona to jest walnięta (wirnik lekko się obraca - łożyska?) - innej opcji chyba nie ma - tak sobie zgaduję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snocho Zgłoś Napisano 22 Lutego 2017 Nie wiem, z którego roku masz model odpieniacza, ale Supermarin 250 powinien mieć pompę BK 2000. Jestem tego pewien dla modeli od 2012 roku. Słabsza pompa może tłumaczyć wzrost poboru prądu, ale z drugiej strony nie aż tyle. Cytuj pzdr Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdew Zgłoś Napisano 22 Lutego 2017 Dokładnie tak jak snocho pisze, mam BK 250 SM i pompę RD 2000. Odpieniacz mam dużo dłużej niż 5 lat więc raczej zawsze tak było. Pzdr Cytuj BK 250, 4 x SOW-20, LED 800W, TEC III NG, Deltec PF 601, ZEOvit-Filter Easy Lift Magnetic M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 24 Lutego 2017 Dnia 22.02.2017 o 13:47, snocho napisał: Nie wiem, z którego roku masz model odpieniacza, ale Supermarin 250 powinien mieć pompę BK 2000. Jestem tego pewien dla modeli od 2012 roku. Słabsza pompa może tłumaczyć wzrost poboru prądu, ale z drugiej strony nie aż tyle. Sorka moj blad faktycznie to Bubble King® 2000 Jednak to nadal 58 W Dnia 22.02.2017 o 22:14, tdew napisał: Dokładnie tak jak snocho pisze, mam BK 250 SM i pompę RD 2000. Odpieniacz mam dużo dłużej niż 5 lat więc raczej zawsze tak było. Pzdr 5 lat temu można bylo kupic RD lub nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snocho Zgłoś Napisano 24 Lutego 2017 Może sprawdź pompę dodatkowym miernikiem poboru, nawet takim zwykłym-gniazdkowym z Castoramy. Aż muszę sprawdzić swoją pompę, napiszę jak będę miał wynik. Cytuj pzdr Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 8 Marca 2017 Chyba wszystko ok wyszlo 66W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach