BzykU Zgłoś Napisano 26 Lutego 2017 czy u was też tak wygląda końcówka roztworu chlorku wapnia ? Rozcieńczam 55g na 1l. ro i za każdym razem . I za każdym razem przy końcówce już roztworu wylewam do zlewu bardzo zanieczyszczony roztwór . Jak go rozrabiam to nic na to nie wskazuje na takie zanieczyszczenia. Powstają one po jakimś czasie . Nie wiem czy ja coś robię żle czy tak ma być ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 26 Lutego 2017 a co to za prochy? Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BzykU Zgłoś Napisano 26 Lutego 2017 Właśnie w innych roztworach tego nie ma tylko w ca . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 26 Lutego 2017 ale co to za prochy ze sklepu?jakiej firmy czy z allegro techniczne ,spożywcze? Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BzykU Zgłoś Napisano 26 Lutego 2017 Wszystko kupuje ze sklepu z Gdyni . Na pudełku napisane jest : P.P.H."STANLAB"Sp.J. CHLOREK WAPNIA BEZWODNY CZDA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 26 Lutego 2017 może jaka gorsza partia,sam używałem dużo ze stanlabu i osadu nie miałem Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 26 Lutego 2017 Tez uzywam stanlab i tez tak mam a po zuzyciu zostaje taki brazowy gesty osad. Ale ignoruje to po prostu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 26 Lutego 2017 Dokładnie , zmień butelkę na matową i nie zaprzątaj sobie tym głowy. PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minio_p Zgłoś Napisano 27 Lutego 2017 Ja, jak rozpuszczam Reef Foundation A od RS, to również w butelce po rozpuszczeniu proszku powstaje brązowy osad, ale ten preparat zawiera oprócz Ca jeszcze Śr i Ba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BzykU Zgłoś Napisano 7 Maja 2017 Rozumiem że nie jest to problem z tym osadem ? I mogę dalej stosować ten Chlorek z tej firmy czy lepiej ją zmienić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lisek_chytrusek Zgłoś Napisano 9 Maja 2017 Pytanie czy osad jest w jakiś sposób niebezpieczny dla zbiornika? Tzn jakis negatywny wpływ widać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BzykU Zgłoś Napisano 9 Maja 2017 Nie nic nie da się poznać tak na oko. Po prostu w pojemniku po roztworze pływają jakieś farfocle i ma mętny kolor. To co zostaje przy dnie butelki. Zastanawia mnie czy może ca wchodzi w reakcje z plastykiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach