przemek86 Zgłoś Napisano 4 Marca 2017 Witam dostałem zastępcza lampe, moja jest w naprawie, przyjechałem do domu odpaliłem i po chwili zmienila sie tylko na niebieski, nie mam pojecia co to jest za lampa, jezeli ktos cos wie prosze o pomoc , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 4 Marca 2017 Spód wygląda na dSuny Nie widzę kontrolera Dobra i niedroga lampa Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemek86 Zgłoś Napisano 4 Marca 2017 no własnie kontrolera nie dostałem ale tak to ta lampa na 100 , i co teraz zrobic :/ teraz jest niebieskie zeby w nocy mi nie swieciła na trybie dziennym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 4 Marca 2017 Bez kontrolera raczej nic nie zrobisz. Na noc wyłączyć. Akwarium nie potrzebuje mieć zmierzchów i wschodów, a lepsze to niż nic. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemek86 Zgłoś Napisano 4 Marca 2017 dokładnie tylko czy nic sie nie stanie jak cały dzien bedzie tylko niebieskie swiatlo , jak sie to odbije na koralach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 4 Marca 2017 Ja na przykład wcale nie używam białego światła. Korale dobrze rosną tylko pod niebieskim. Do tego MOIM ZDANIEM lepiej wyglądają. Sama zmiana może wykonać dyskomfort i lepiej nie robić im zbyt mocnego szoku jeśli wcześniej używałeś T5 lub słabszego oświetlenia led. Dla pewności możesz świecić mniej niż zazwyczaj. Poza tym korale są dosyć wytrzymałe i nawet kilka dni całkowitego zaciemnienia nieźle znoszą. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemek86 Zgłoś Napisano 4 Marca 2017 ok dzieki za informacje , lampa bedzie za okolo 6 tyg dzis ja oddałem do sklepu, bede obserwował korale i narazie niech bedzie tak jak jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 4 Marca 2017 Spokojnie możesz świecić przez jakiś czas samym niebieskim. Nic się nie stanie. Są akwaria co jest tylko niebieskie oświetlenie i korale rosną i mają się dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach