M@ti Zgłoś Napisano 6 Marca 2017 Witam serdecznie. Mam pytanie czy prawie 100w lampa nie będzie za mocna do mojego akwa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 6 Marca 2017 Pod większość LPS i miękkich wystarczy. Za mocna to na pewno nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M@ti Zgłoś Napisano 6 Marca 2017 Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M@ti Zgłoś Napisano 6 Marca 2017 Opłaca się kupić?https://www.olx.pl/i2/oferty/q-Lampa-morska-blau/?view=gallery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian1281 Zgłoś Napisano 6 Marca 2017 ja mam 3x24W w akwa 54L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M@ti Zgłoś Napisano 6 Marca 2017 Teraz mam ledy 40 w ,więc chyba 96w jest lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 6 Marca 2017 Jak masz oświetlenie LED, to czemu chcesz wymieniać na T5? Nie wiem jakie masz te ledy, ale różne źródła różnie podają moc LED odpowiadającą T5. Od 2 do 3 razy, to Twoje 40w LED odpowiada 80-120w w T5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 6 Marca 2017 Moc to nie wszystko. Ja bym teraz nie chciał rezygnować z T5 jak spróbowałem. Led/T5 jak dla mnie dobre połączenie. Chciałbym kiedyś też spróbować hybrydy z MH. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 7 Marca 2017 Ale z tego co piszesz M@ti, to chce wymienić LED na T5. Bo według niego 96w T5 jest mocniejsze od 40w LED, a nie robić hybrydowe oświetlenie. Według mnie moc będzie podobna. Nie wiem jakie ma tam ledy i jakie świetlówki chciałby kupić. Porównałem tylko mocowo jeśli chodzi o waty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M@ti Zgłoś Napisano 7 Marca 2017 Rozumiem. Dziękuję za pomoc i jednak zrezygnuje z tych t5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik25 Zgłoś Napisano 8 Marca 2017 Gdyś zmienił zdanie mam fajną 4x24W na sprzedaż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach