Jorgen Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 Mija miesiąc od kiedy przeprowadziłem się z 55l do 170l. Użyłem starej wody i skale, piasek jest nowy. Myśle ze zaczynaja nawiedzać mnie plagi . Moje pytanie czy to okrzemki ? Zaznaczę ze nie ma pęcherzyków powietrza tylko ja ruszę to pył. Walczyć z tym czy przeczekać? Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 Również nawiedziło mnie coś identycznego, utrzymywało się około tygodnia i z dnia na dzień znikło. Co prawda kupiłem silikat na okrzemki ale że boję się używać wszelkich specyfików wiec po trzech dniach go wywaliłem. Myślę żeby trochę poczekać i samo przejdzie, ewentualnie włożyć silikat jak polecają inni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 Heja...Ja podczas dojrzewania,kiedy uzbieralo sie troche okrzemkow na skale,szybach i sprzecie,wymiotlem wszystko powerhead'em in szczoteczka do zebow,by umiescic ten syf w toni wodnej i dalej do odpieniacza,ktory wywalil to wszystko w jeden dzien...No tak,tylko ze ja nie mam i nie chce miec piasku... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jorgen Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 Dzięki Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathom Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 Godzinę temu, Iceberg napisał: Heja...Ja podczas dojrzewania,kiedy uzbieralo sie troche okrzemkow na skale,szybach i sprzecie,wymiotlem wszystko powerhead'em in szczoteczka do zebow,by umiescic ten syf w toni wodnej i dalej do odpieniacza,ktory wywalil to wszystko w jeden dzien...No tak,tylko ze ja nie mam i nie chce miec piasku... Robię tak samo. Piasek "grabię" chwytakiem. Odpieniacz wywala część, reszta zatrzymuje się w siporaxie i tam pada od braku światła. Korale mają trochę dodatkowego papu. Tylko wydaje mi się że po takiej akcji rośnie no3. Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach