Marqo Zgłoś Napisano 22 Marca 2017 Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 22 Marca 2017 To najprawdopodobniej jajka, ikra tego ślimaka http://www.reeflex.net/tiere/2892_Collonista_costulosa.htm , mam ślimaki collonista i takie jajka na szybach i podejrzewam, że to ich robota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 22 Marca 2017 Albo columbella, jej jaja wyglądają bardzo podobnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 22 Marca 2017 Ja mam w akwarium tylko jedną columbelle, bo nigdy więcej nie zauważyłem, a jedna sztuka chyba się nie rozmnaża? Raczej sprawcą tych jajek u mnie jest najprawdopodobniej collonista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 23 Marca 2017 Dziękuję za odpowiedź . Posiadam jedne i drugie ślimaki . Zobaczymy co się wykluje. Swoją drogą ciekawe skąd się biorą te ślimaczki . Po około roku od zalania zaczęły pojawiać się pierwsze osobniki. Obecnie mam kilkanaście gatunków . Skały nie dokładałem. Korale przez aklimatyzacją są bacznie obserwowane pod kątem intruzów. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pooh Zgłoś Napisano 23 Marca 2017 8 godzin temu, maciej01 napisał: Ja mam w akwarium tylko jedną columbelle, bo nigdy więcej nie zauważyłem, a jedna sztuka chyba się nie rozmnaża? Raczej sprawcą tych jajek u mnie jest najprawdopodobniej collonista. jedna sztuka może się rozmnożyć :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marking Zgłoś Napisano 23 Marca 2017 To są jajka Columbelli http://www.akwarysta.eu/index.php/mieczaki/135-slimak-columbella-columbella-mercatoria-euplica-versicolor :). Cytuj Pozdrawiam serdecznie Mariusz Król marking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 23 Marca 2017 7 godzin temu, pooh napisał: jedna sztuka może się rozmnożyć :-) Mam tą jedną columbelle od około roku i małych, nowych ślimaków nie widać. Fajnie byłoby tak jak piszesz, że jedna sztuka może się rozmnożyć. Może kiedyś zobaczę ich więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fireblade Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2017 Ja mam tego dużo Generalnie po zgaszeniu światła zaczynają wychodzić z ukrycia u ciebie jest tak samo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach