SU1 Zgłoś Napisano 14 Września 2017 6 godzin temu, Uri napisał: wychodzi mi 51W na diodach 3W, czyli łącznie 17 szt. w konfiguracji: Jeśli wysterowane nominalnym prądem to wychodzi 40W , Jak raz do takiej bańki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 14 Września 2017 Su1 dam znać za 1 do 2 tygodni czy koralom pasuje te światło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 14 Września 2017 6 godzin temu, SU1 napisał: Jeśli wysterowane nominalnym prądem to wychodzi 40W , Jak raz do takiej bańki . Albo jeszcze mniej tak około 36W, ale na takie akwarium powinno starczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 19 Października 2017 (edytowane) Dotarły zwierzaki Może dojdą jeszcze ze dwa korale i to wszystko na tą pojemność Edytowane 19 Października 2017 przez Uri (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 19 Października 2017 Kupiłeś trzy błazenki? Bo tak to wygląda na trzecim zdjęciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 19 Października 2017 Tak są bardzo młode napewno ta największa to samica z dwóch młodych będzie samiec a trzeci w rezerwie jakby się parze coś stało to on zastąpi padniętego samca tak mi doradzono w sklepie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 19 Października 2017 Z tego co wiem to kupuje się dwie sztuki małe, najlepiej najmniejsze podobnej wielkości z większego stada. Dominujący, silniejszy zostanie samicą. U Ciebie najprawdopodobniej i tak zostaną dwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 19 Października 2017 Powiedziano mi ze ten najmniejszy wogole nie będzie przeszkadzał parze dobranej a w trakcie jej godów to on będzie chronił ukwiała i tak dalej gdy samica zdechnie samiec zmieni się w samiczkę a ten trzeci w samca jak będzie zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 19 Października 2017 Takie zachowanie jest w naturze lub w "bardzo dużym akwarium". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach