Bzyk002 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2017 Namieszam świerzej solanki i teraz sprawdze jakie bedzie MG i Ca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dari_a Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2017 Dnia 3 kwietnia 2017 o 18:53, niwre37 napisał: może nie być ok!!! u mnie na spławiku miałem 1.023 ale coś mi nie pasowało ,miałem cały wysokie stężenie mg i ca ,kupiłem refraktometr a tam 1.028 jesteś pewien, że porównujesz ten sam parametr? Spławik mierzy Ci "denisity", a nie zasolenie i 1023 na spławiku to chyba właśnie zasolenie 1.028 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bzyk002 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2017 Z tego co kiedyś wyczytałem to 1,024 Denisity to w przybliżeniu 1,026 Specific Gravity. Są to dwie różne skale. Na necie znalazłem taką tabelke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2017 (edytowane) No to co opisałeś z porównania w sklepie, to raczej nie masz niskiego zasolenia lecz dobre. Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez maciej01 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bzyk002 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2017 W sklepie sprawdzaliśmy i porównywaliśmy zasolenie od nich zbiorników. A w domu Aerometrem wyszło mi 1,0225. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach