tomi3000 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2017 Zauważyłem, że moja coulastrea od dołu ciemnieje. Ktoś może powiedzieć co to jest? Sent from my A0001 using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2017 Według mnie nie musisz się tym przejmować. Szkielet pociemniał, to normalne po jakimś czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2017 ten typ tak ma zobaczysz za jakiś czas przy większej ilości główek wygląda pod spodem jak stare drzewo Cytuj baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekgolen Zgłoś Napisano 9 Maja 2017 Tak jak koledzy piszą szkielet ciemnieje czy koral rośnie i ma się dobrze nie ma co panikować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
keikan Zgłoś Napisano 29 Maja 2017 Przepraszam, że dołączam się do pytania, ale nie chcę zakładać nowego tematu. Mam dwie Calaustery obok siebie na podstawkach. Warunki identyczne (woda, światło, ruch wody) Jedna się pompuje i dzieli główki, a druga (bardziej fluo) zaczęła "gubić" główki, tzn. kurczą się i po jakimś czasie odpadają od szkieletu. Ktoś podpowie, co to może być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bodzius91 Zgłoś Napisano 29 Maja 2017 a moja kurde ladne sie pompuje, przy zgaszonym swietle wypuszcza polipy ale sie nie dzieli =/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alic3 Zgłoś Napisano 30 Maja 2017 Bardziej fluo lubi jeszcze ciemniej - obejrzyj tez pod katem pasozytow. Ja superfluo trzymam na piasku, niebieska na skalce a fioletowa cieszy sie z warunkow nawet w najwyzszych partiach akwa 1/3 od poziomu wody Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foto Zgłoś Napisano 30 Maja 2017 (edytowane) Pomylka Edytowane 30 Maja 2017 przez Foto Pomyłka postu (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
keikan Zgłoś Napisano 30 Maja 2017 4 godziny temu, alic3 napisał: Bardziej fluo lubi jeszcze ciemniej - obejrzyj tez pod katem pasozytow. Ja superfluo trzymam na piasku, niebieska na skalce a fioletowa cieszy sie z warunkow nawet w najwyzszych partiach akwa 1/3 od poziomu wody Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Własnie obie ( i ta fluo i niebieska stoją obok siebie na piasku). Ale generalnie już chyba po tej fluo od szkieletu odpadła ostatnia "główka" i z cyrkulacją goni po akwarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Epsilon Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 (edytowane) Też mam pytanie. Mam calulastre od 9 miesięcy i nie widzę przyrostu, ani nowych główek. Nie wiem o co chodzi. parametry są w stopce. Wystawia macki wieczorem i przy karmieniu. Edytowane 11 Czerwca 2017 przez Epsilon (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNA Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 one tak maja, że w pewnym momencie ruszają, ja miałem u siebie ciszę przez 3 miesiące niby się pompowała, ładnie wypuszczała polipy po zgaszeniu świateł, ale przyrostów 0, nie wiem czy to miało znaczenie, ale zacząłem używać bogatszej soli + balling co mi wyśrubowało parametry i nagle pojawia się mordka za mordką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 U mnie zielona fluo nie grymasi zupełnie, toleruje każde światło, czy mocniejsze czy słabsze. Podobnie pistacjowa. Najbardziej kapryśna jest echinulata, czyli pistacjowo-brazowa. Lubi stac w półcieniu. Cyrkulację mam słabą. Wszystkie lubią jeść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach