atgorscy Zgłoś Napisano 6 Maja 2017 (edytowane) Witam, w moim baniaku zamieszkały pierwsze SPS. Akwarium jest oświetlane dwoma Jebao AK-60. Korale są umieszczone wysoko i ładnie polipują. Ale dla świętego spokoju chce dołożyć jedną lampę . No i teraz mam pytanie do Was ( bardziej doświadczonych :-) ) Między lampami mam 40 cm . Co waszym razem warto dołożyć ( Nie chce wymieniać całego oświetlenia ) Ja mam 5 typów led Jebao AK-60 ( bo mam już dwie i ładnie świecą ) Spectra Optima X1 132W KELO - LAMPA LED AQ100 KESSIL - LAMPA LED A360WE TUNA BLUE Maxspect - Ethereal E5-130 W Lub może jakaś mała lampa ze świetlówkami o ile znajdzie się taka mała Akwarium wymiar 106x60x60 Edytowane 6 Maja 2017 przez atgorscy (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 6 Maja 2017 Z tych co wymieniłeś to kolejna Jebao lub maxspect, bo ma szeroki kąt świecenia i kolory wymieszają się. Jak dasz coś z pozostałych wymienionych, to na środku będziesz miał inne kolory niż po bokach i według mnie słabo będzie to wyglądać. Inna opcja to dołożyć T5 39W, będą świecić na prawie całej długości akwarium i dobrze wymieszają się z Jebao. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach