Skocz do zawartości
Karolem88

Początek :-) 7 dni od założenia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem aquael 30l . Sucha skala prawie 3 kilo. Poklejona ( tak doradzono w sklepie zoologicznym) i jedna żywa . Dzisiaj mija równy tydzien i zaczęły pojawiać się glony ( myśle ze to one ) z góry przepraszam za mój brak doświadczenia :-) ale proszę o wyrozumiałość . Podrzucam kilka fotek do oceny . Pozdrawiam 

IMG_0440.PNG

IMG_0441.PNG

IMG_0442.PNG

IMG_0443.PNG

IMG_0444.PNG

IMG_0445.PNG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja skałę ułożyłbym tak by miała odstęp od szyb. Będzie przeszkadzać podczas czyszczenia czyścikiem magnetycznym :) a tak to spoko:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mega podobna skala do mojej, nawet ulozenie podobne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Deklus napisał:

Ja skałę ułożyłbym tak by miała odstęp od szyb. Będzie przeszkadzać podczas czyszczenia czyścikiem magnetycznym :) a tak to spoko:)

Powiedz mi czy te zielone myśle ze glony to prawidłowo ? A co do czyścika wszędzie akurat miejsce jest wiec wejdzie sprawdzałem i tak układałem . 

2 minuty temu, dari_a napisał:

Mega podobna skala do mojej, nawet ulozenie podobne ;)

Pokaz proszę 

Tylko ten kawałek z przodu muszę odsunąć od szyby bo to dokupiłem później ale cały tył można ogarnąć 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Karolem88 napisał:

Pokaz proszę 

W stopce masz link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka

Jak dla mnie fajnie się zapowiada fajna skała jak to obsadzisz koralami będzie fajny efekt.

Powodzenia 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy starcie z przewagą suchej skały, musisz uzbroić się w cierpliwość. Ja tam dużo zielonego nie widzę. Za to widzę rude i bordowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, maciej01 napisał:

Przy starcie z przewagą suchej skały, musisz uzbroić się w cierpliwość. Ja tam dużo zielonego nie widzę. Za to widzę rude i bordowe.

A rude i bordowe to co ? Wytłumacz mi trochę :-) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

jakbyś poczytał te linki (o dojrzewaniu) które podałem wyżej to już byś wiedział że to okrzemki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, silvia napisał:

jakbyś poczytał te linki (o dojrzewaniu) które podałem wyżej to już byś wiedział że to okrzemki

Zabieram się za lekturę . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

W końcu heh

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, silvia napisał:

Dziękuje wszystkim ! Za informacje, które podeslaliscie :-) będę podrzucał co jakiś czas zdjęcia do oceny ! Pozdrawiam wszystkich ! 

Bez cytatu :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długa droga przed Tobą. Też cieszylem się każdą żywą nowinką w akwarium, co nie zawsze okazywało się być czymś dobrym ;) Fajne ułożenie skały, ale pomyśl jak będziesz później na tym korale układał, bo nie zawsze jest to proste. Też poukładalem wszystko w ciekawy sposób. Szybko musiałem robić przebudowe bo albo nie mogłem nic logicznie do niej przyczepic, albo cyrkulacja była zaburzona.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.