Bart7891 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2017 jaki macie najlepszy sposób na plade dino ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2017 Napisz coś więcej o akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2017 17 minut temu, Bart7891 napisał: jaki macie najlepszy sposób na plade dino ? użyj wyszukiwarki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2017 Ja tam żadnego dino nie widziałem, przynajmniej tydzień temu nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart7891 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2017 nie u mnie u znajomego dodam zdjęcie a jade do zabrza i mnie prosł żeby mu cos kupić więc pytam jak walczyliście z plagą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2017 Trzeba ograniczyć świecenie. Białe wyłącz całkowicie, a niebieskie tak do 2-3 godzin przez kilka dni. Potem stopniowo zwiększać, aż do pełnego cyklu i zacząć tak samo z białym. Jest sporo tematów i metod walki z dino, wystarczy poszukać. Do tego nic nie wiadomo o zbiorniku. Może to dopiero co założone akwarium, może źle prowadzone itd. i można zadać wiele innych pytań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2017 (edytowane) 8 minut temu, maciej01 napisał: (...) można zadać wiele innych pytań. I można dostać odp. że "nie to było tematem postu" jak w temacie :jak rozmnożyc goroonie Edytowane 8 Czerwca 2017 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2017 2 minuty temu, silvia napisał: I można dostać odp. że "nie to było tematem postu" jak w temacie :jak rozmnożyc goroonie Wiem, czytałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart7891 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2017 akwarim ma 4 m 500l w obiegu i ok 230 w światło. doradzałem sam ograniczenie światła i na początek rowe ale po4 o no2 i 3 0 więc pozostaje ultraalgea x , a właściciel chce reef loweers remalgea i co sadzicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2017 Napisałeś szczątkowe informacje o akwarium. Jak miałem dino, to u mnie pomogło ograniczenie świecenia. Ja jestem przeciwnikiem dawania chemii na każdą dolegliwość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2017 9 godzin temu, Bart7891 napisał: akwarim ma 4 m 500l w obiegu pierwszy raz (nie) widzę akwarium ... cztery metry ? i 500l wody ? musi to być ciekawy jamnik ... albo wieża właściciel nie ma dostępu do internetu ? zabawa w głuchy telefon to była fajna jakieś 40 lat temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
outta82 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2017 12 minut temu, silvia napisał: pierwszy raz (nie) widzę akwarium ... cztery metry ? i 500l wody ? musi to być ciekawy jamnik ... albo wieża właściciel nie ma dostępu do internetu ? zabawa w głuchy telefon to była fajna jakieś 40 lat temu Nie jestem właścicielem posta, ale chodzi najpewniej "4m" 4 miesiące Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2017 (edytowane) 10 minut temu, outta82 napisał: Nie jestem właścicielem posta, ale chodzi najpewniej "4m" 4 miesiące czyli jednak przydał by się właściciel zbiornika a nie ... nastolatek? bo mój nastoletni syn zamiast powiedzieć po "ludzku" - zaczekaj - mówi .. W8 - czyli szyfrem (W8 to podobno ... wait) szanujmy się choć tu na forum nie "sikajmy na wszystko ciepłym moczem" - dla mnie user któremu się nie chce napisać czegoś porządnie - po prostu nie zasługuje na odpowiedź - skoro jemu nie zależy to niby z jakiej racji ma zależeć mnie ? Edytowane 9 Czerwca 2017 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart7891 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2017 Prosilem o odpowiedz, ale widze ze mamy tu mistrza w czepianiu sie wszystkiego tylko nie odpowiadaniu na pytania pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2017 22 minuty temu, Bart7891 napisał: Prosilem o odpowiedz, ale widze ze mamy tu mistrza w czepianiu sie wszystkiego tylko nie odpowiadaniu na pytania pozdrawiam Dziwisz się? Zadajesz pytanie a nie piszesz nic o zbiorniku. Jakie wymiary zbiornika, czym świecisz jak długo, jak długo zbiornik istnieje, co lejesz do zbiornika, itp. To podstawowe informacje aby coś doradzić. Pytanie jakie zadałeś mogłeś wpisać w Google. Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reek Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2017 Ja walcze z tym metoda wody utlenionej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach