Osseniak1 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 Witam drodzy forumowicze Wiem ,że temat No3 i testu salifert był wałkowany wiele razy ale szukałem i nic specjalnie nie znalazłem co by odpowiedziało na moje pytanie. Mianowicie chodzi o wynik mojego testu na No3 salifert bo tak w zasadzie męczy mnie niewiadoma ile tak naprawdę mam tego No3 gdyż patrząc od góry test pokazuje 10 a patrząc z boku mam 50 producent mówi ,że gdy się patrzy z boku trzeba podzielić przez 10 ale to i tak nie wychodzi mi tyle co patrząc z góry tylko w tym momencie 50 :10=5 więc tu jest moje pytanie do was ile tak naprawdę ja mam tego no3 w który wynik wierzyc? trochę oświetlenie na zdjęciach załamuje kolory ale jest od góry 10 i bokiem 50 Proszę o pomoc i dziękuję z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foto Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 (edytowane) Siemka stary znany temat no3 masz na poziomie 6-8 Dobrze mierzysz test no3 Salifaltem nie jest z dokładnością do 1 ppm widzisz z góry patrząc pokazuje 10 z boku dzieląc wychodzi 5 czyli średnio musisz policzyć. Jeśli chcesz mierzyć no3 z dokładnością co do 1ppm są testy Red Sea ale te dokładniejsze bo są dwa rodzaje tych testów. Od 1-6ppm a potem od 10-50 Edytowane 11 Czerwca 2017 przez Foto Patrząc (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osseniak1 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 4 minuty temu, Foto napisał: Siemka stary znany temat no3 masz na poziomie 6-8 Dobrze mierzysz test no3 Salifaltem nie jest z dokładnością do 1 ppm widzisz z góry dzieląc pokazuje 10 z boku dzieląc wychodzi 5 czyli średnio musisz policzyć. Jeśli chcesz mierzyć no3 z dokładnością co do 1ppm są testy Red Sea ale te dokładniejsze bo są dwa rodzaje tych testów. Od 1-6ppm a potem od 10-50 dziekuję za szybką odpowiedż Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 Jesli wynik wydaje sie być mniejszy od 10 patrząc z góry patrzysz od boku i dzielisz wynik przez 10 jak dla mnie wynik 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturro Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 (edytowane) A czy kolor płynu nie jest ciemniejszy niż barwa kwadracika przy podziałce 10 ? Edytowane 11 Czerwca 2017 przez Arturro (wyświetl historię edycji) Cytuj https://youtu.be/vUXtXqeTgv4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foto Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 3 minuty temu, Arturro napisał: A czy kolor płynu jest nie ciemniejszy niż barwa kwadracika przy podziałce 10 ? Też na to zwróciłem uwagę ale zobacz może być to cień reszta jest bladsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach