Bart7891 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 mam pytaknko czy można przerobić sterownik do grzałki na sterownik do wentylatorków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Deklus Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 nie lepiej kupić programator temperatury za 30 zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 albo włącznik termiczny NO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 Kup takie coś https://www.clarias.pl/termoregulator-rt-2-regulator-temperatury-0-chlodzenie-akwarium-p-3640.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 Albo takie: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6736884228 Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Deklus Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 27 minut temu, maciej01 napisał: Kup takie coś https://www.clarias.pl/termoregulator-rt-2-regulator-temperatury-0-chlodzenie-akwarium-p-3640.html No o tym mówiłem właśnie.Mam identycznego i się bardzo dobrze sprawdza:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 10 minut temu, big daddy napisał: Albo takie: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6736884228 Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka cyt. Towar dostarczany jest za pośrednictwem poczty w terminie od 7-40 dni roboczych, zazwyczaj paczki docierają w 2-3 tygodnie czyli wysyłka z chin a na ebayu kosztuje niecałe 2$ ps to jest na 12V więc wolałbym kupić wersję 230V za niecałe 8 $ albo https://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=st1000dm003&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1311.R1.TR9.TRC2.A0.H0.Xstc+1000.TRS0&_nkw=stc-1000&_sacat=0 za niecałe 10$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 Przykład to był, nie zwróciłem uwagi na wysyłkę. On jest na 230V tyko zasilanie na 12. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 Godzinę temu, big daddy napisał: On jest na 230V tyko zasilanie na 12. przekaźnik też - są po prostu różne - jeden na 12V a drugi na 230V zerknij na większą fotkę - przekaźnik 12V DC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 anowie jest to tylko sterowanie czyli cewka przekaznika, a sam styk przekaznika ograniczona jest tylko pradem( obciążeniem)Jesli nie typowe to trzeba policzyc a podstawowe wartosci to 20A przy 14v czyli przy 7v 10a zreszta wzory sa Wysłane z mojego hi6210sft przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 OK już widzę skoro 20A dla 125V to spokojnie nadaje się do 10A dla 230V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 Silva odwrotnie wyzsze napięcie czyli mniejszy prad czyli w teorii 40A, ale jest to chinczyk wiec raczej bym uwazal i trzeba by poczytac bo na pewno ktos testowal ten konkretny przekaznik pod max obciążeniemWysłane z mojego hi6210sft przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 9 minut temu, boo12 napisał: Silva odwrotnie wyzsze napięcie czyli mniejszy prad czyli w teorii 40A, ale jest to chinczyk wiec raczej bym uwazal i trzeba by poczytac bo na pewno ktos testowal ten konkretny przekaznik pod max obciążeniem Wysłane z mojego hi6210sft przy użyciu Tapatalka teoria teorią Specification: Contact arrangement 1A,1B,1C Voltage drop(initial) Type:100mV(at 10A) Max:250mV(at 10A) Max. carrying current(NO contact) 35A/min 25A/h² Max. switching current NO/NC:35/20A(at 16VDC) Max. switching voltage 60VDC Max. switching power 280W Contact rating Resistive:20A 14VDC Motor locked:20A 14VDC Motor free:Break:4A 14VDC/Shock:20A/14VDC Min. contact load 1A 16VDC Mechanical endurance 100000 ops Electrical endurance 10000000 ops Initial insulation resistance 100MΩ(100VDC) Dielectric strength 500VAC(1min,leakage current less than 1mA) Operate time Max:10ms Release time Max:5ms Vibration resistance 10Hz-55Hz 1.5mmDA Termination PCB Construction Sealed, Flux proofed Unit weight 6g Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 Jeszcze jedno jesli ktoś bedzie sterowal tym silniki lub inne urzadzenia elektromagnetyczne pradu zmiennego nalezy brac bezpieczne obciazenie przynajmniej przez polowe deklaroweanego przez producenta wzorow nie podaje bo nie pamietam wszystko co napisalem jest w duzym przyblizeniu w dol czyli cos wiecej mozna dolozyc po obliczeniach przepraszam za brak pl znakow.Wysłane z mojego hi6210sft przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 http://www.datasheetspdf.com/mobile/807655/SRA-12VDC-CL.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 Karta katalogowa dla chinskiego przekznika nie jest raczej dobra podstawą do do tego zeby go obciazyc w 100procentach mialem na mysli jakis niezależne test, zreszta 100st temperatury przy 20a raczej bezpieczna nie jest, plytka sama w sobie jest ok przekaznik mozna przelutowac na jakis z gazem szlachetnym wtedy mozna i lodowke podlaczyc Wysłane z mojego hi6210sft przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 dlatego ja mam STC 1000 a nie to "małe coś" ps. my tu sobie offtopujemy a autor tematu i tak ma to (jak zwykle) w nosie bo pytał o zupełnie coś innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 No to pytanie do autora:Jaki dokładnie sterownik?Ten bimetal który znajduje się w grzałce, czy jakiś zewnętrzny?Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart7891 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 taki trochę przechodzony na pokretlo i sonde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 To jest to samo co wystawiał kolega Maciej01, nada się.Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart7891 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 ale on włącza się jak tem. spada a wyłącza jak wzrasta więc sterownik jest ustawiony odwrotnie do potrzeb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 skoro musi być to - to dodaj przekaźnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris81 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 silvia dzisiaj znalazłem czas założyć ten sterownik http://www.gotronik.pl/sterownik-stc1000-produkcji-elitech-p-3102.html i wszystko na diodach sie świeci i przełącza jak należy a napięcia na wyjściu nie mam , może miałeś z tym do czynienia? Co może być nie tak ? Cytuj Zbiornik 220x74x65, 2x OW , zaplecze 300ll , obieg Jebao DCP 18000, 2xVortech mp40,3xtunze6045,6025,6085,odpieniacz BK DC300 rdx,VSV, skała RRR 50kg,lampa diy 279 t5 +led ok.280 W,dozownik H2Ocean Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Deklus Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 18 minut temu, Bart7891 napisał: ale on włącza się jak tem. spada a wyłącza jak wzrasta więc sterownik jest ustawiony odwrotnie do potrzeb można kupić taki tylko odwrotny.Włączy się gdy temperatura będzie rosła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 Dokładnie, przekaźnik załatw załatwi sprawę. Musisz też wiedzieć, że rt2 jest mało dokładny. Skalibruj sobie wg jakiegoś sprawdzonego termometru.Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach