Skocz do zawartości
grzegorz77

Krab na gapę

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,właśnie dzisiaj wieczorem zauważyłem małego krabika.Zdjęcia nie mogę mu zrobić bo zaraz się chowa.Natomiast ma bardzo charakterystyczny wygląd.Odnóża i szczypce koloru krwisto czerwonego,natomiast korpus biały w czerwone kropki.Spotkał się ktoś z was z takim krabem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, tasior19 napisał:

https://reefhub.pl/actaea-grimaldii-niebezpieczny-pasazer-na-gape/ jak to taki to poczytaj bo nie jest przyjemnym gosciem:)

Na pierwszy rzut oka to nie on,ten ma za bardzo czerwony korpus,mój ma biały z czerwonymi kropkami.I raczej kolczastych wyrostów nie zauważyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, grzegorz77 napisał:

Witam wszystkich,właśnie dzisiaj wieczorem zauważyłem małego krabika.Zdjęcia nie mogę mu zrobić bo zaraz się chowa.Natomiast ma bardzo charakterystyczny wygląd.Odnóża i szczypce koloru krwisto czerwonego,natomiast korpus biały w czerwone kropki.Spotkał się ktoś z was z takim krabem?

jakim? mimo wszystko zdjęcie ułatwiłoby identyfikację... zapoluj z aparatem

:-)

Edytowane przez pooh (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Leel00 napisał:

Dzięki przeglądałem.Bardzo ciężko go wypatrzyć ,siedzi głęboko w skałach.Zdjęcie w moim wykonaniu może jeszcze bardziej zakłamać niż pomóc.Wielkość 0,5 cm.Najbardziej podobny jest do Platypodiella picta .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, grzegorz77 napisał:

Dzięki przeglądałem.Bardzo ciężko go wypatrzyć ,siedzi głęboko w skałach.Zdjęcie w moim wykonaniu może jeszcze bardziej zakłamać niż pomóc.Wielkość 0,5 cm.Najbardziej podobny jest do Platypodiella picta .

Rzuć oczkiem tutaj
http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1283266

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie udało mi się zrobić zdjęcie tego kraba.Ma ktoś pojęcie co to za krabik.

4bb5b16033ea895dmed.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.