miki5 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2017 (edytowane) Witam ,mam pytanie czy mozna stosowac (a precyzyjnie dolozyc) do pelletow nopox ? powod jest taki ze od 1.5 miesiaca chodza u mnie pelletki i ani po4 ani no3 nie drgnie w dol ( Po4 - 1.17 , No3 50 ) nie karmie duzo rano i wieczorem .Za odpowiedz z gory dziekuje Edytowane 1 Lipca 2017 przez miki5 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erem90 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2017 Witam, Od 3 dni stosuje NO3xPO4x RS i jestem w ciężkim szoku... z po4 0.39 na 0.00 z no3 30 na 15... w 3 dni.. czekam na wysyp glona przy takim szybkim zjeździe parametrów ... ale działa... gdzie czysta wódka ani myślała....i 0.5 litra rowyphos w obiegu nie dawał rady ... Też się zastanawiam nad peletkami ... po zejściu po4 no3 nie drgnie raczej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 3 Lipca 2017 Zmniejsz dawkę o połowę. Poza tym niby czemu mają pojawić się glony? Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2017 Fajny preparat. Kiedys stosowalem ale ukwialy kurczyly sie i malaly. Czy ktos wie czemu? Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erem90 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2017 Zmniejszyłem o połowę i zobaczymy ... Często ludzie wspominali, że lps się stresują.. może abstynenty... wódy nie lubią hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irek28 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2017 Ja stosuje i jest wszystko dobrze tylko ze połowę dawki lps zadowolone ukwiały tez Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ja stosuje i jest wszystko dobrze tylko ze połowę dawki lps zadowolone ukwiały tez Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 4 Lipca 2017 (edytowane) Piort, pewnie tak reagowaly na szybki spadek parametrow i brak pokarmu (za czysta woda ) Edytowane 4 Lipca 2017 przez Stani (wyświetl historię edycji) Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miki5 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2017 Panowie odswierze watek ,dodalem ten Nopox do juz dzialajacych biopeletow i na rezultat nie trzeba bylo czekac dlugo w 3 dni No3 i Po4 zbily sie o polowe . Lpsom raczej to pasuje ale miekasy sie pokurczyly i pozwijaly . Czy dojda do siebie po jakims czasie ? i czy nie za szybki skok tych parametow byl?dodam ze troche sie wystraszylem i odlaczylem dozowanie Nopoxu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 9 Lipca 2017 Za szybko wyczyściłeś im wodę. Dojdą do siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach