Skocz do zawartości
miki5

Biopellety i NoPox

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,mam pytanie czy mozna stosowac (a precyzyjnie dolozyc) do pelletow nopox ? powod jest taki ze od 1.5 miesiaca chodza u mnie pelletki i ani po4 ani no3 nie drgnie w dol ( Po4 - 1.17 , No3 50 ) nie karmie duzo rano i wieczorem .Za odpowiedz z gory dziekuje 

Edytowane przez miki5 (wyświetl historię edycji)

2de347ef2799b7f035e13ba17af0b0e9u1636a14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Od 3 dni stosuje NO3xPO4x RS i jestem w ciężkim szoku... z po4 0.39 na 0.00 z no3 30 na 15... w 3 dni.. czekam na wysyp glona przy takim szybkim zjeździe  parametrów ... ale działa... gdzie czysta wódka ani myślała....i 0.5 litra rowyphos w obiegu nie dawał rady ...

Też się zastanawiam nad peletkami ... po zejściu po4 no3 nie drgnie raczej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny preparat. Kiedys stosowalem ale ukwialy kurczyly sie i malaly. Czy ktos wie czemu?

200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła.

[KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra]

Balling Fauna Marin z mikroelementami FM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmniejszyłem o połowę i zobaczymy ... Często ludzie wspominali, że lps się stresują.. może abstynenty... wódy nie lubią hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja stosuje i jest wszystko dobrze tylko ze połowę dawki lps zadowolone ukwiały tez

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja stosuje i jest wszystko dobrze tylko ze połowę dawki lps zadowolone ukwiały tez

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piort,

pewnie tak reagowaly na szybki spadek parametrow i brak pokarmu (za czysta woda :D)

Edytowane przez Stani (wyświetl historię edycji)

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie odswierze watek ,dodalem ten Nopox do juz dzialajacych biopeletow i na rezultat nie trzeba bylo czekac dlugo w 3 dni No3 i Po4 zbily sie o polowe . Lpsom raczej to pasuje ale miekasy sie pokurczyly i pozwijaly .

Czy dojda do siebie po jakims czasie ? i czy nie za szybki skok tych parametow byl?dodam ze troche sie wystraszylem i odlaczylem dozowanie Nopoxu 

2de347ef2799b7f035e13ba17af0b0e9u1636a14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość laszek

Za szybko wyczyściłeś im wodę. Dojdą do siebie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.