Uri Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2017 Witam serdecznie potrzebuje pomocy w dobraniu oświetlenia led do mojego akwarium 90 l ale odjąć panel i skaly zostaje 70 l .W akwarium znajduje się pare miekasow chciałbym dokupić pare lps .W tej chwili oświetlam akwarium oryginalna belka od Juwela 24w pełne spektrum i dodatkowo rurą led 10k -12k 15w jak sobie nie trudno wyobrazić nie mam sterowania światłem a wiec białe bije na głowę niebieskie nie mam problemu z glonami parametry tez mam książkowe algi wapienne pięknie rosną Chciałbym aby refleksy świetlne były bardziej widoczne a przede-wszystkim aby zwierzaki miały radość i wystarczająca ilość światła.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2017 co to za "rura" ? jakie ma zasilanie (i jakie ledy w środku ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aTomek Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2017 Może coś z tego dołożysz: http://www.aquael.pl/produkty/akwarystyka/oswietlenie/243-leddy-tube-retro-fit#dane-techniczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2017 Tak to wyglada .Zasilacz 12v Fizycznie tak to wyglada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2017 naście zł i masz sterowanie na pilota http://allegro.pl/sterownik-radiowy-sciemniacz-rf-6a-72w-tasma-led-i6137244677.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2017 Dzięki za podpowiedz ale nadal to mi za wiele nie pomoże z intensywnością światła i refleksami może całkowicie zlikwidować te ledy jakie mam a kupić jakiegoś chińczyka z 3W ledami może w tym kierunku pujdziemy koleżanki i koledzy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2017 masz jedną belkę 24W + tą "rurę" 18W czyli w sumie ponad 40W w ledach na 70l i Ci za ciemno ? no to możliwości masz sporo ... np. "Chińczyki" sprzedają po jakieś 1-2$ takie "ledówki" 9W (3x3W) można wymienić soczewki i diody na dowolny kolor (przerobiona taka na 3x Blue i firmowym pudełku kosztuje 160zł sztuka) reszta zależy od tego ile chcesz wydać bo można też tak https://www.google.pl/search?q=AI+Prime&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj4zZeGr-nVAhVjGZoKHXbaDIcQsAQIWw&biw=1280&bih=899 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2017 Fajne pomysły z tymi żarówkami pomyśle nad tym Dziękuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2017 mam taką 12V MR16 z soczewkami 120' a diody wymienione na 1x 4500 albo 6500K (nie pamiętam) i 2x Full Spectrum nad glonami w zbiorniku technicznym przeróbka zajęła mi z 10 minut jak dasz inne soczewki to można zrobić to samo co w AquaMedic Yasha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2017 Dziękuje Silvia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach