koteczny Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2017 Witam, Które z podanych w temacie bakterii będą lepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2017 Seed są bardziej uniwersalne. Ale czy lepsze? Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koteczny Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2017 Zastanawiam się nad połączeniem Nite Out II i Special Blend. Lub właśnie Aquavitro. Dlatego pytam o opinie w temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2017 Ja stosuje Specjal Blend i Nite Out II i jestem zadowolony. Z tego co mi w sklepie tłumaczono stosuje się je razem. Są to różne szczepy, a Nite Out nastawione jest na fosforany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koteczny Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2017 Znajomy również mi podpowiedział metodę z połączeniem obu preparatów. Jednak sprzedawca twierdził, że aquavitro jest lepszym rozwiązaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2017 Co akwarysta to metoda. Zaczynałem od BioDigest. Nowy zbiornik, dojrzewanie itd... Po kilku miesiącach i przeczytaniu wielu tematów postawiłem na ProBio S. Zurzylem pół butelki i żadnej różnicy, a walczyłem wtedy z dziwnym zbrylajacym się glonem, który pokrywał wszystkie skały. Potem po dłuższej rozmowie w Seafrags facet namówił mnie na Specjal Blend i Nite Out II i kazał stosować razem. Po 4 dniach od pierwszej podmianki z nowymi bakteriami zbiornik czysty jak by ktoś cała skalę podmienił. Po tygodniu zakwit taki ze ryb nie było widać. Wniosek taki ze ładnie u mnie zaskoczyły co wcale nie jest regułą bo sporo ludzi stosuje ww bakterie i sobie chwali, a u mnie nie zaskoczyły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2017 Zakwit bo dodawałeś ich za dużo. U wielu osób problem z zbiornikiem związany jest właśnie z brakiem umiaru [emoji14]Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2017 Bakteri było tyle ile trzeba. Zakwit pojawił się po pierwszej dawce i nie dlatego że wlałem ich za dużo tylko dlatego że się tak namnożyły. Miały co jeść to i mnożyły się na potęgę. Stąd też zanik glonów bo bakterie je zagłodziły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2017 3 godziny temu, Darek85 napisał: Bakteri było tyle ile trzeba. Zakwit pojawił się po pierwszej dawce i nie dlatego że wlałem ich za dużo tylko dlatego że się tak namnożyły. Miały co jeść to i mnożyły się na potęgę. Stąd też zanik glonów bo bakterie je zagłodziły. To czemu piszesz że nie zaskoczyły skoro zaskoczyły aż za nadto ;p Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2017 Nie czytasz uważnie. Pisałem że BioDigest i ProBio S niezaskoczyły a Specjal Blend z Nite Out II tak i to od razu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koteczny Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2017 Na początku miałem ProBio S i w sumie też kiepsko się spisywały. Jutro wybieram się do sklepu i chyba jednak zrobię właśnie połączenie Special Blend i Nite Out II. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Velociraptor Papaja Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2017 Ja od początku stosuję tylko Specjal Blend - mają bardzo dobre opinie i faktycznie moje odczucia są takie same. Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arczi 71 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 polecam ci Special Blend takie jest moje zdanie pozd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 Dnia 26.08.2017 o 22:34, Darek85 napisał: Wniosek taki ze ładnie u mnie zaskoczyły co wcale nie jest regułą bo sporo ludzi stosuje ww bakterie i sobie chwali, a u mnie nie zaskoczyły. Szczerze mówiąc to przeczytałem teraz pięć razy i nie kumam, początek zdania 'zaskoczyły' a koniec 'nie zaskoczyły' Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koteczny Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2017 Faktycznie jest pewne przeczenie w tym zdaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach