sky Zgłoś Napisano 6 Września 2017 (edytowane) nie wiem czy dobry dział, ale... mam problem z odpieniaczem, otóż musiałem użyć środka na ospe, "Herbatana" przeza co musiałem wyłączyć odpieniacz na pare dni, oczywiście lek można sobie wsadzić .... ;] ale po włączeniu odpieniacza wali piana jak szalony.... kubek wypełnia się wodą w 1 minute, żadna regulacja przepływem nie pomaga.. co zrobić żeby odpieniacz zaczął ponownie pracować ?? włożyć węgiel na pare dni ? bakterie jakieś ? i czy jest sens mieć włączony odpieniacz jeśli cały czas przelewa ? Edytowane 6 Września 2017 przez sky (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 6 Września 2017 przydław pompę lub odkręć przepływ wody z pienidła na max i wężyk od kubka daj do wiadra niech wylewa syf , to co wylejesz uzupełnij świeża solanką wył. auto dolewkę jak masz - bo obniżysz zasol . Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sky Zgłoś Napisano 6 Września 2017 jak zrobie tak jak mowisz to odpieniacz wyciągnie całą wode z akwarium ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathom Zgłoś Napisano 6 Września 2017 zdejmij kubek, wrzuć węgiel i czekaj. ps. herbtana nie działa na ospę. Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 6 Września 2017 po kom. pozdr. Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sky Zgłoś Napisano 6 Września 2017 6 minut temu, mathom napisał: ps. herbtana nie działa na ospę. teraz to już wiem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 6 Września 2017 Hej...Ja sobie z szalejacym odpieniaczem w poczatkowej fazie dojrzewania poradzilem w ten sposob ze odkrecilem na maxa i zdlawilem powietrze,codziennie odkrecajac po troche az do momentu,kiedy skimmer przestal wariowac,dzieki temu uniknalem wylewania wraz z piana wody akwariowej... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 6 Września 2017 Mam tak po podaniu coralvits. Dławie powietrze całkowicie. Powoli odkręcając i sprawdzając jak leci piana. Jak kubek jest pełny a czysta woda dalej dławie. Jak już powoli robi się brudna zostawiam. Mimo, że 3 razy w ciągu dnia trzeba opróżnić. Chyba ze praca to dla spokoju skrecam powietrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 6 Września 2017 No co wy Coralvits, reefboster itp. Podajemy i to jest wiadome od X czasu ze pienidła głupieja wiec Duzo ludzi daje na noc a odpieniacze wył. lub w dzien ale wł. po 2-3 godzinach Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 6 Września 2017 2 minuty temu, AnT napisał: No co wy Coralvits, reefboster itp. Podajemy i to jest wiadome od X czasu ze pienidła głupieja wiec Duzo ludzi daje na noc a odpieniacze wył. lub w dzien ale wł. po 2-3 godzinach Wiem. Mój jest wyłączany na noc a chodzi normalnie dopiero nastepnego dnia kolo 19. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 6 Września 2017 (edytowane) Czyli jaki wniosek ? Za duzo pakujesz na to co masz w akwa . Doba na przerobienie przez system Nie lepej połowe dawki a cześciej Lub tylko połowę Edytowane 6 Września 2017 przez AnT (wyświetl historię edycji) Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 6 Września 2017 1 ampułka na prawie 600l. Wcześniej nie dawałem więc nie wiedziałem ile. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach