katani Zgłoś Napisano 26 Września 2017 Heya, Szukam Morszczaka/-ków z Wroclawia lub okolic, kto ma akwarium min 300l i chce pokazać swoje akwarium SPS i / lub LPS. Na forum niestety sekcja wrocławska jest umiarkowanie aktywna, a na żaden slot jakos sie nie załapałem. Mój sprzęt się powoli kompletuje, jak dobrze pójdzie to za 6-8 tygodni będę mógł zalewać. Zacząłem projektować skałę, ale żeby to prawidłowo zrobić chciałbym na żywo zobaczyć wyrośnięte kolonie korali, zobaczyć jak dużo miejsca zajmują, ile miejsca trzeba im zarezerwować. Akwaria świeżo założone, lub w trakcie zasiedlania chętnie obejrzę i poznam lokalnym morszczaków, ale bardziej zależy mi na dojrzałym, stabilnym zbiorniku z dużymi wyrośniętymi koloniami We wrocławskich sklepach niestety bida z nędzą, albo są tylko szczepki albo średnio to wygląda. Byłem już u Bober662. Mam wyobrażenie o części gatunków, które mnie interesują (Już nie pamiętam co widziałem, bo byłem rok temu, jak wogóle rozważałem stawianie akwarium morskiego i byłem zauroczony morskim, więc mózg nie funkcjonował prawidłowo ;]]]] ). Zależy mi najbardziej na poniżyszch koralach: Acanastrea, Blastomussa, Favia/Favites, Euphylie różne rodzaje, Duncanospammia, Caulastrea, fungia Turbinaria, Pavova cactus, montipora danae, peltiformis, confusa acropory, różne rodaje, Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbi2222 Zgłoś Napisano 26 Września 2017 W moim temacie jest filmik mojrgo akwa. Jeżeli Ciebie zainteresuje to zapraszam. Cytuj Pozdrawiam, Norbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebkar Zgłoś Napisano 26 Września 2017 Cześć Podaj mi swojego maila Cytuj ponad 300 litrów solanki ........ 100*50*55h + 60*40*40 sump Skimz Oval SV203DC Kessil AP700 + T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 26 Września 2017 (edytowane) @norbi2222podoba mi się twoje akwarium, ale do Lubina kawałek. Mam nadzieję, że się znajdą chętni lokalnie. @sebkar poszło pw. EDIT: Jakiś zlot/piwo na mieście by się przydał we Wro, to by można się jakoś zapoznac... Edytowane 26 Września 2017 przez katani (wyświetl historię edycji) Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
metmez Zgłoś Napisano 26 Września 2017 Cześć, ja od niedawna wystartowałem z baniakiem, nie ma w nim jeszcze zbyt wiele, ale myślę, że będzie się regularnie zapełniać. Jakby był jakiś zlot/piwo to ja chętnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hartek Zgłoś Napisano 28 Września 2017 Witam ja też mam od grudnia baniaczek pomału się zapełnia mieszkam pod Wrockiem . Piwko /zlot też się piszę.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach