Cichyppg Zgłoś Napisano 2 Października 2017 Witam. Rano zauważyłem ze jedna z moich krewetek siedzi niedaleko ukwialu i nie daje żadnych oznak życia. Czy ona padla czy tak przechodzą wylinke ? Co jakiś czas mam mnóstwo małych krewetek większość siedzi ukryta w skałach gdzieś gdzie ryby nie mają dojścia. Krewetka ma ciągle taki sam kolor nie widać żeby coś się z nią działo jednak nie rusza się. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNA Zgłoś Napisano 2 Października 2017 wg mnie szykuje się do wylinki, u mnie jak raz padła natychmiast była rozbierana przez inne krewetki i ślimaki, jeżeli padlinożercy się koło niej nie kręcą, wszystko powinno być w porządku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathom Zgłoś Napisano 2 Października 2017 ja po powrocie z ostatnich wakacji nie znalazłem jednej czyszczącej - nie zostało po niej nic. Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cichyppg Zgłoś Napisano 2 Października 2017 Ta się dobrze trzyma tylko jest jakby skamieniala. Wąsy są elastyczne siedzi w takiej dziurze ze nie jest nic w stanie tam wpłynąć bo nad dziura jest ukwial. Nic się koło niej nie kręci Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Krewetka jednak nie żyje Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek35 Zgłoś Napisano 2 Października 2017 A nie jest to czasem wylinka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 2 Października 2017 Bardzo możliwe, że to wylinka. Nie widac oczu i jest pęknięcie u góry pancerza. Ich pancerz przy wylince pęka właśnie tak równo w poprzek, w połowie długości ciała. Szukaj gdzieś wąsow za skałą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cichyppg Zgłoś Napisano 2 Października 2017 Nie ma to była cała krewetka wylinka by była w środku pusta a tutaj był cały osobnik chyba ze potrafi się wyliniec w 2 minuty bo po 2 minutach krewetka juz była w paszczy od pierwszego postu Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Października 2017 Jakby była to wylinka to nie powinno w niej być gałek ocznych.... A na focie niestety są.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 2 Października 2017 Przykro mi na drugiej fotce widać, jakby była przelamana na pół, a tak zwykle one "pękają" przy wylinkach. Moze miała problem z przejściem wylinki i nie udało jej się żywej opuścić pancerza. Moja krewecia jest u mnie dwa lata i kilka razy preez wylinke się nabrałam, że padła. Edit: ja właśnie nie widze gałek ocznych, specjalnie się przyglądałam. Ale może już oczy mam zmęczone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cichyppg Zgłoś Napisano 3 Października 2017 Kurde druga krewetka padla... nie wiem ci się dzieje nic nie dodawalem i nie zmieniałem w zbiorniku tylko czyszczące padły kukenhali żyje Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 3 Października 2017 A czynnik zewnętrzny? Jakieś opary? Preparat na pchły dla psa? Jakaś inna chemia, która mogła sie dostać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cichyppg Zgłoś Napisano 3 Października 2017 Kurcze niczego takiego nie używamy. Dla pieska mamy pięty bezpośrednio na skórę się taki olej leje ale to nie wydziela zapachu ani nic. To już drugi raz jak mi krewetki padły ale tylko te. Maluchy które mam z tej parki żyją i maja się świetnie. Ile takie krewetki żyją ? Bo możliwe ze starość ich dopadła Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 3 Października 2017 Możliwe, że starość, tylko dziwne, że tak jedna po drugiej. Ja kiedyś slyszalam że czyszczące żyją dwa lata, ale wydaje mi się, że może to być nieprawidłowa informacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cichyppg Zgłoś Napisano 4 Października 2017 Jakby żyły 2 lata to by mogła być starość oby dwie były o jednej porze kupione. A reszta krewetek ma się świetnie Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alic3 Zgłoś Napisano 4 Października 2017 Nanokaczor cos ostatnio wspominal wlasnie ze krewety zyja ok 2-3 lataWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solo Zgłoś Napisano 4 Października 2017 4 godziny temu, alic3 napisał: Nanokaczor cos ostatnio wspominal wlasnie ze krewety zyja ok 2-3 lata Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Też tak słyszałem ostatnio w sklepie, gdy odradzano mi szukanie dużej, dorosłej. Wziąłem małą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 5 Października 2017 Czyli mojej został jeszcze 1 rok życia - smutne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 5 Października 2017 Tak jest, ja hoduje co prawda słodkowodne krewetki ale też żyją tylko maks 3 lata.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 6 Października 2017 A może problem jest w ilościi jodu. Z reguły jak się parę razy zakropi to na kolejnyndzień wylinka. U mnie średnio raz na około 3 tygodnie jest wylinka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cichyppg Zgłoś Napisano 29 Października 2017 Jodu dodaje raz na tydzień z czego nie robie podmianek i nie stosuje odpieniacza. Zbiornik tak prowadzę juz ponad rok. Krewetki odeszły z starości bo nowe smigaja aż milo a gdyby była wina w wodzie to te tez by się przekrecilyWysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach