kasiazUK Zgłoś Napisano 26 Października 2017 Hej czy ktos mial z tym do czynienia? Pelen zestaw z OptiWhite 180 L z sumpem w szafce. Sprzet: Wymiary:D 45cm x W 90cm x H 45cm MariGlo LED 40W G216 protein skimmer Moray circulation pump Czy to sie wogole nadaje? Jest tani zestaw wiec mozna go niezle rozbudowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 26 Października 2017 W Polsce to takie zestawy są raczej nieznane, może ktoś z UK będzie wiedział więcej. Nawet na ich stronie słabo jest to opisane. To ma być nowy zestaw, czy używany? Nie chcesz już Red Sea reefer? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiazUK Zgłoś Napisano 26 Października 2017 18 minut temu, maciej01 napisał: W Polsce to takie zestawy są raczej nieznane, może ktoś z UK będzie wiedział więcej. Nawet na ich stronie słabo jest to opisane. To ma być nowy zestaw, czy używany? Nie chcesz już Red Sea reefer? Chce ogolnie niwy zestaw. Przegladalam strony i fora i raczej Red Sea kosztuje tyle za znaczek a mozna w lepszych pieniadzach doostac podobny zestaw. Do tego maz mi budzet ograniczyl wiec o 2000 funtow moge zapomniec narazie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 26 Października 2017 Już na dzień dobry w tym zestawie lampa do wymiany. Wszystko jest tak opisane, że nie wiadomo co to dokładnie jest, czy odpieniacz da radę lub czy za chwilę nie trzeba będzie kupić nowego bardziej wydajnego itd. Lepiej mieć mniejsze akwarium, a doinwestowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiazUK Zgłoś Napisano 26 Października 2017 A slyszales o akwariach Arcadia? Wygladem i zestawem przewyzsza Red Sea a cena calkiem do przelkniecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 26 Października 2017 W Polsce pod nazwą arcadia to spotkałem się tylko ze świetlówkami. Możesz dać jakiś link? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiazUK Zgłoś Napisano 26 Października 2017 http://arcadia.systems/aquatic/aquarium/ http://www.completeaquatics.co.uk/marines/marine-aquariums/arcadia-l-aquarium/l-aquarium-370-litres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 26 Października 2017 To jest taki sam goły zestaw jak Red Sea reefer i cały osprzęt musisz dokupić tzn. lampę, odpieniacz, pompy itd. Na zdjęciach prezentuje się ładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiazUK Zgłoś Napisano 26 Października 2017 12 minut temu, maciej01 napisał: To jest taki sam goły zestaw jak Red Sea reefer i cały osprzęt musisz dokupić tzn. lampę, odpieniacz, pompy itd. Na zdjęciach prezentuje się ładnie. Na filmie jeszcze lepiej. Wyjdzie pare stowek mniej niz Red Sea. najbardziej meczy mnie czy jechac z zestawem do 130-150L czy juz na 250-300 wskoczyc. Przeraza mnie podloga, brak miejsca, pozniejsze dolewki i wymogi wiekszego litrazu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 26 Października 2017 Red Sea 250 jest tańszy o 100 funtów, a pojemność całego zestawu podobna. Red Sea podaje pojemność netto, a Arcadia pojemność brutto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Baron Zgłoś Napisano 26 Października 2017 CZesc. Ja mam Aqua minireef 180 i jestem zadowolony. Swiatla do wymiany ale to jedyna rzecz ktora musialem wymienic z zestawu. Sump jest lepszy wg mnie od red see reefer jest lepiej rozplanowany i ma wiecej mozliwosci i ma miejesce na dosc duze refugium. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiazUK Zgłoś Napisano 26 Października 2017 Przy doborze najtanszego sprzetu nie wyglada to obiecujaco @Baron a mozesz wrzucic fotke jak u ciebie to wyglada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Baron Zgłoś Napisano 26 Października 2017 ok jutro wrzuce jakies zdjecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 26 Października 2017 Ceny w Polsce i w UK są porównywalne w przeliczeniu na złotówki i można taniej niż podałaś przykłady. Można kupić też coś używanego odpieniacz, oświetlenie. Grzałkę spokojnie kupisz innej firmy za połowę tej ceny, cyrkulatory też można kupić taniej nowe np. JVP. Odpieniacz jest za słaby. Może lepiej pomyśleć o mniejszym zestawie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiazUK Zgłoś Napisano 27 Października 2017 8 godzin temu, maciej01 napisał: Ceny w Polsce i w UK są porównywalne w przeliczeniu na złotówki i można taniej niż podałaś przykłady. Można kupić też coś używanego odpieniacz, oświetlenie. Grzałkę spokojnie kupisz innej firmy za połowę tej ceny, cyrkulatory też można kupić taniej nowe np. JVP. Odpieniacz jest za słaby. Może lepiej pomyśleć o mniejszym zestawie? Dlatego wlasnie to wkleilam ze nawet robiac zestaw z red sea z najtanszymi dodatkami tak naprawde uzbiera sie spora suma. Tak sobie mysle ze chyba sprobuje ten Aqua One a dokupie dobra lampe i np 2 Jebao SW4 A i pytanie czy 2x 50W Led wystarczy na takie 180-250L???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 27 Października 2017 Zależy co tam chcesz trzymać i co to za 50W LED. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Baron Zgłoś Napisano 3 Listopada 2017 (edytowane) Zdjecia Zdjecia Edytowane 3 Listopada 2017 przez Baron (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach