lysy23111 Zgłoś Napisano 31 Października 2017 Moi drodzy co lepsze ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arczi 71 Zgłoś Napisano 31 Października 2017 o co dokładnie ci chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 31 Października 2017 Maxspect Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki Zgłoś Napisano 31 Października 2017 Również polecam maxspecta i oczywiście serwis co jest ważnym argumentem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy23111 Zgłoś Napisano 31 Października 2017 o lampy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arczi 71 Zgłoś Napisano 31 Października 2017 miałem kiedyś Zetlight Shildo i była to dobra lampa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano 31 Października 2017 mam zetlighta 6600 niedługo bedzie miała 2 i pół roku spisuje się bez zarzutu .wszystko rosnie pieknie miekkie lpsy i proste spsy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adamo79 Zgłoś Napisano 31 Października 2017 43 minuty temu, Darecki napisał: Również polecam maxspecta i oczywiście serwis co jest ważnym argumentem Ja też jak Darek polecam maxspecta...Fajna lampa w zasadzie wszystko pod nią rośnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert20 Zgłoś Napisano 31 Października 2017 Mam również zetlight 6600 i nie mam na co narzekać. Po pierwszym miesiącu wymieniłem wentykatory na nowe ponieważ strasznie halasowały. Nie robili żadnych problemów z wysłaniem nowych. Duża możliwość regulacji oświetlenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Steron Zgłoś Napisano 31 Października 2017 Też mam zetlighta 6600 i jestem zadowolony. Jedyne do czego można się przyczepić to głośne wentylatory, które można by wymienić na lepsze. Polecam lampę w połączeniu z 2xt5 w aktynice (actinic) dla łatwych i średnio-wymagających korali sps. Cytuj Akwarium: 540l(150x60x60h). Obieg: Aqua Nova 9000 (zasila biopellets), + Aqua Nowa 3000( zasila sterylizator uv 36W). Cyrkulacja: Jebao SOW 15, Jebao SLW 20, Tunze 6095. SUMP(100x45x45): TWISTMAN OB 200 EXT V2 , Twistman Biopellets filter BPF -VX100, Twistman FP-1 Media Reactor, Tunze 6045. Oświetlenie: ATI Sunpower 8x54wT5. Obecny układ świetlówek: 5x Ati Blue Plus, 2x Ati Coral Plus, 1x Ati Aqua Blue Special. Sól: Zazwyczaj Niebieska Red Sea Salt, Balling: Prochy Biomus, SBS Aquaforest. Karmnik automatyczny JBL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 31 Października 2017 2 godziny temu, lysy23111 napisał: o lampy a możesz zawęzić o które dokładnie lampy Ci chodzi ? ta w/s ta bo na razie pytanie podobne co lepsze Opel czy Volkswagen - nie da się tak ... chyba że pytasz wyłącznie o serwis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 31 Października 2017 Lepsze jest BMW, a tak poważnie co ma pod tą lampą rosnąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 31 Października 2017 BardzoMałyWóz ? od tego co ma rosnąć i podać litraż lub moc lampy i ile ma w portfelu kolega powinien zacząć a potem wejść na stronę producenta i porównać samemu np. http://www.maxspect.com.pl/r420r-specyfikacja-techniczna.html http://zetlight.pl/zt6600 a potem dopytać o szczegóły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 31 Października 2017 No nie wiem czy BMW to bardzo mały wóz? Jak wyszło w jakiś testach, to żaden Mercedes nie wytrzyma tego co BMW. Tak jak jest piłowany przez młodych kierowców. Litraż jak dobrze widzę to 300 litrów. Tylko pytanie, czy netto, brutto, z sumpem, bez itd? No i podstawowe pytanie, co ma pod nią rosnąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy23111 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2017 maxspect razor 180w 15000k vs zetlight qmaven 6600 - 200w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert20 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2017 Dodatkowo do lampy mam 4 x t5 24w i jak na razie proste acry dają radę. Lampa zetlight Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lufcik Zgłoś Napisano 2 Listopada 2017 Co polecić hmm, ciężko doradzić. Jakbym miał obie te lampy, to byłoby coś więcej do napisania , posiadam zetlight shieldo i nie nażekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach