jasiu Zgłoś Napisano 6 Listopada 2017 Dziś wracam w nocy i przez dzien lub noc i dzień bo nie patrzylem z rana znikła tkanka na milce. Pieknie cała była we wloskach i rosła w oczach reszta korali ok jedyne co mi przychodzi do głowy to może ślimak je obgryzl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2017 Napisz coś więcej o akwarium, przyczyn może być wiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jasiu Zgłoś Napisano 7 Listopada 2017 Są cztery twarde w swietnej formie a ten w jedna noc jak ustalilem z puszystego korala zostala biala noga. Mialem kiedys slimaka i mi podzeral te kosmyki wiec raczej pytanie który. Przydybam i zjem z masłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2017 masz może jakiegoś kraba na gape? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jasiu Zgłoś Napisano 8 Listopada 2017 Niestety tym razem to nie ślimak którego przylapalem wczesniej tylko moja wina coś z parametrami. Czy od zbyt duzego kh koral może tracić tkankę w tak szybkim tempie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 8 Listopada 2017 Napisz może parametry jakie masz. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Apolonia Zgłoś Napisano 8 Listopada 2017 od dużego skoku kh może zbieleć od dołu błyskawicznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jasiu Zgłoś Napisano 8 Listopada 2017 I to bedzie chyba to ok dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach