45l Zgłoś Napisano 27 Listopada 2017 Witajcie. Jako niedoswiadczony musze spytac Was o zdanie.. https://www.google.pl/search?q=pakle&client=ms-android-samsung&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjehZGW-t7XAhUC2KQKHRi-CWoQ_AUIEigB&biw=360&bih=560#imgrc=9zhcRez02lyc1M: Czy muszla pakle , taka jak ta ze zdjecia moze wg. Was zmieniac parametry wody? Szkodzic zwierzakom mieszkajacym w solniczce? Czy mozna wrzucic ja do akwarium jako element ozdobny? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 27 Listopada 2017 Zaszkodzi zbiornikowi. To tak jak w akwarium słodkowodnym zamki, czaszki, płetwonurek itd.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dewoitine.roman Zgłoś Napisano 27 Listopada 2017 Godzinę temu, fresz33 napisał: Zaszkodzi zbiornikowi. To tak jak w akwarium słodkowodnym zamki, czaszki, płetwonurek itd. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Panie Krzysztofie dla mnie to dziwna teza, że mogą pąkle zaszkodzić akwarium. Pąkle to fajny i naturalny dodatek do akwarium rafowego. Pozdrawiam Roman Oto moje muszle pąkli trochę już porośnięte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2017 Chyba ktoś nie załapał ironi @fresz33. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dewoitine.roman Zgłoś Napisano 27 Listopada 2017 Chyba nie załapałem ironi. Romek śpij szybciej, bo poduszka potrzebna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 28 Listopada 2017 Ja miałem w poprzednim akwarium muszle pąkli i nic się nie wydzielało. Przed włożeniem do akwarium wygotowałem je w wodzie RO/DI i trzymałem w beczce razem z suchą skałą przy włączonym odpieniaczu przez miesiąc- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dewoitine.roman Zgłoś Napisano 28 Listopada 2017 Ja tylko wygotowałem w RO/DI i do zbiornika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 28 Listopada 2017 Samo wygotowanie może ale nie musi wystarczyć, ja miałem taką możliwość bo i tak przygotowywałem suchą skałę i miałem w beczce odpieniacz więc dołożyłem tam pąkle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dewoitine.roman Zgłoś Napisano 28 Listopada 2017 100 stopni celsiusza załatwia sprawę w wystarczający sposób z wirusami i bakreriami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam160 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2017 Ale nie z endosporami jak już mamy być tacy super precyzyjni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dewoitine.roman Zgłoś Napisano 28 Listopada 2017 55 minut temu, Adam160 napisał: Ale nie z endosporami jak już mamy być tacy super precyzyjni... Panie Adamie idąc tym torem te przetrwalniki będą nie tylko w muszlach pąkli ale przede wszystkim w żywej skale, na podstawkach od szczepek itd. Pozdrawiam Roman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesiektbg Zgłoś Napisano 28 Listopada 2017 mam trochę pąkli z mojego starego malawi i wszystko jest oki... fajny dodatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dewoitine.roman Zgłoś Napisano 28 Listopada 2017 2 godziny temu, wiesiektbg napisał: mam trochę pąkli z mojego starego malawi i wszystko jest oki... fajny dodatek Bardzo fajny dodatek. Do tego naturalny. Wyczyścić, I zagotować w RO / DI , Nie wrzucać do rządku tylko zagotować. Muszle wrzucone do gorącej wody mogą popękać. Pozdrawiam Roman. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam160 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2017 23 godziny temu, dewoitine.roman napisał: Panie Adamie idąc tym torem te przetrwalniki będą nie tylko w muszlach pąkli ale przede wszystkim w żywej skale, na podstawkach od szczepek itd. Pozdrawiam Roman Oczywiście, z tym że w skale życie (tak, wiem że nie każde) jest pożądane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 29 Listopada 2017 Tu możecie kupić: https://www.olx.pl/oferta/muszla-barnacle-pakle-8cm-do-akwarium-wapien-filipinski-woj-lodzkie-CID103-IDpbu2z.html#0c45def6c9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dewoitine.roman Zgłoś Napisano 29 Listopada 2017 Niezła okazja ja za swoje o wielkości 1 / 4 zapłaciłem krocie. Tylko brać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach