g_o_n Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2017 Witam. Mam prośbę w pomocy identyfikacji takiego stworzenia jak na zdjęciach poniżej. Znalazłem 2 szt. z czego 2 na skałkach tworzą rurki ulepione z piasku jedna jest bezpośrednio w piasku. Z rurek wysuwają się 2 białe czułki które mogą się całkowicie schować. Prosił bym o pomoc w identyfikacji stworzenia i określenia czy jest nieszkodliwe czy też aut, Przepraszam za jakość ale jest dosyć małe i ciężko uchwycić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2017 Nieszkodliwe, robaki piaskowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
g_o_n Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2017 Dzięki dadario Właśnie zastanawiałem się czy to może być to. Skąd się biorą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2017 Jeśli mają co jeść to same się pojawiają...skała, szczepka, woda z działającego zbiornika... Ja mam och sporo i nie widzę aby nawet w tak dużej ilości wpływały na zbiornik w jakiś negatywny sposób. Raczej usuwają resztki pokarmu itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2017 Co to za brązowe plamki na gorgonii, czy to wirki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
g_o_n Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2017 Niestety lub może na szczęście to tylko glon. zdjęcie Zrobione przed czyszczeniem a gorgonie mam w samym rogu i ciężko czymkolwiek dojść. Po czyszczeniu wygląda ok ale dzięki za spostrzegawczość i troskę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2017 To dobrze, że to nie wirki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz88wroc Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2017 PhyllochaetopterusWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
g_o_n Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2017 4 godziny temu, grzegorz88wroc napisał: Phyllochaetopterus Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Dzięki za łacińską nazwę można znaleźć więcej info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2017 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
g_o_n Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2017 Godzinę temu, fresz33 napisał: Właśnie m.in. to znalazłem dzięki łacińskiej nazwie. Jestem pełen podziwu dla osób pamiętających te nazwy ja jakoś nie mam do tego głowy, zawsze coś przekręcę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz88wroc Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2017 Mam tego trochę i radze wywalać, stresują zoasy.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach