Moljzesz Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2017 Wywala mi ponad 60 stopni, załącza się alarm. Temp w akwarium jest ok. Czujnik do wymiany czy stc? Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leel00 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2017 Możliwe, że sól przeżarła czujkę i zwiera. Ciekawe czy w słodkiej, po przepłukaniu, będzie pokazywał inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2017 niedawno u siebie miałem to samo - mam zapasowy czujnik i zapraszam 30 minut temu, Moljzesz napisał: Czujnik do wymiany chyba że nie ma pośpiechu to są np. tutaj http://allegro.pl/czujnik-temperatury-ntc-10k-w-metalowej-obudowie-i7025198956.html nowemu zrobiłem "update" czyli posmarowałem silikonem i zacisnąłem koszulkę termokurczliwą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2017 Taki czujnik nawet w wodzie słodkiej koroduje...Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2017 24 minuty temu, fresz33 napisał: Taki czujnik nawet w wodzie słodkiej koroduje... mój wytrzymał jakieś 2 lata - korozji nie było widać ale padł - można szukać/ściągać z chin zatopione w plastiku, ale koszulka termokurczliwa i trochę silikonu powinno wystarczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2017 2 godziny temu, silvia napisał: niedawno u siebie miałem to samo - mam zapasowy czujnik i zapraszam chyba że nie ma pośpiechu to są np. tutaj http://allegro.pl/czujnik-temperatury-ntc-10k-w-metalowej-obudowie-i7025198956.html nowemu zrobiłem "update" czyli posmarowałem silikonem i zacisnąłem koszulkę termokurczliwą Pośpiechu nie ma bo w zasadzie jeszcze nic pod niego nie podłączyłem, tylko wskazywał temp. Mój też nie zardzewiał w ogóle. Czy po takim updatecie będzie dobrze pokazywał? Może mieć dłuższą zwłokę Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2017 (edytowane) 16 godzin temu, Moljzesz napisał: Może mieć dłuższą zwłokę głowy nie dam, ale koszulka termokurczliwa jest cienka, a skoro są wersje czujnika całe zatopione w plastiku ... to nie powinno mieć większego znaczenia szukałem takich na ebayu ale nie ma albo po prostu nie znalazłem Edytowane 6 Grudnia 2017 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2017 A mój tak się zepsuł, ze jak się włączało grzanie to zaczynał migać i przerywać. Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2017 (edytowane) 12 godzin temu, silvia napisał: mój wytrzymał jakieś 2 lata - korozji nie było widać ale padł - można szukać/ściągać z chin zatopione w plastiku, ale koszulka termokurczliwa i trochę silikonu powinno wystarczyć Nie schodziła z niego ta srebrna "farba"? Ja teraz pokryłem go sylikonem akwarystycznym a wcześniej miałem przyklejony taśmą izolacyjną do szyby od zewnątrz i też było ok. Kiedy był bezpośrednio w wodzie z krewetkami słodkowodnymi to tak jak pisałem wcześniej korodował tak jakby się utleniał ten materiał metalowy. Edytowane 6 Grudnia 2017 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2017 5 godzin temu, fresz33 napisał: Nie schodziła z niego ta srebrna "farba"? no właśnie nie ... no nie oglądałem go pod lupą, ale ślad (dosłownie) rdzy był w jednym miejscu mniejszy od łebka szpilki tak czy siak wydatek poniżej 10zł raz na 2 lata ... a przy okazji - sam czujnik jest w środku - ta "metalowa rurka" to tylko osłonka - musiało by ją przeżreć na wylot, raczej stawiam że sam czujnik pada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach