Tygrys111 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2017 (edytowane) Witam właśnie przyszla do Mnie nowa kaskada Tidal 110 . Posiadam akwarium 125L czyli kosteczka 50x50x50 szyba 8mm optiwithe.Zalozony 15.10.2017r. 10kg skała sucha 4,50 piasek żywy do tej pory aquael fzn-3,jvp-110,tunze rw-4,tunze -9004.3x turbo +2 błazenki. korale: xsenia,zoanthusy,pseudogorgonia,briareum,caulastrea fluro. Pierwsze wrażenie pojemnośc 3L wydajnośc 2000l/h z regulacją+wbudowany skimmer powieszchniowy. Ogólnie dość głośna ale może ucichnie. Dolna warstw gąbka grubo ziarnista,2L matrixa,purigen 100g, phosguard 100g,wata,węgiel aktywny. Pierwsze wrażenia po godzinie na tych samych wkładach wyjętych z fzn-3 woda kryształ (nie wiem jak to jest możliwe ale jest). Pojemność 3L fzn-3 1L matrixa. Ogólnie polecam dla tych co korzystają z kaskad. Edytowane 15 Grudnia 2017 przez Tygrys111 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2017 ma większy przepływ ( fzn-3 ma 1200l/h) ale .. jest też 2x droższa od fzn-3 - czy na pewno warta tej ceny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tygrys111 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2017 Długo się zastnawiałem bo tak sampa nie zrobie bo niema gdzie panel odpada zostaje kaskada. Miałem fzn3 super cicha i woogóle ale mało miejsca na wkłady. Na stronach usa zobaczyłem. Nową kaskade Tidal są 3 rodzaje 55. 75. 110 . Czy jest warta ceny napewno robi robotę. 3L wkładu to nie 1L ale cena fzn-3 to 120zł a Tidala-110 - 330zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2017 Ciekawe kiedy będą u nas w sklepach.Wysłane z mojego LG-M200 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tygrys111 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2017 (edytowane) Już są. Zagadka: Troche większe od pszczoły. Edytowane 15 Grudnia 2017 przez Tygrys111 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2017 3 godziny temu, laszek napisał: Ciekawe kiedy będą u nas w sklepach. Wysłane z mojego LG-M200 przy użyciu Tapatalka http://allegro.pl/seachem-tidal-110-filtr-kaskadowy-2000l-h-matrix-i7046069501.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=plaean_dom&ev_adgr=Dom&ev_ln=PRODUCT+GROUP&gclid=EAIaIQobChMI76K65K2N2AIVR-AYCh0b-Qy1EAsYASABEgL5L_D_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CJWApvOtjdgCFZTNsgodaDEH2Q , https://www.plantica.pl/produkty/filtracja/filtry-akwariowe/zewnetrzne/kaskadowe/seachem-tidal-filter-110-filtr-zewnetrzny-2000-lh-11520?gclid=EAIaIQobChMI76K65K2N2AIVR-AYCh0b-Qy1EAsYAiABEgKch_D_BwE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2017 No to trzeba pomyśleć o zakupie. Na próbę jeden. Wysłane z mojego LG-M200 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2017 26 minut temu, laszek napisał: No to trzeba pomyśleć o zakupie. Na próbę jeden. tu zerknij - większe i tańsze Aquaclear 500 http://nano-reef.pl/forums/topic/98690-s-resztka-sprzętu-likwidacja-okazja-kraków/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2017 Silva fajna ale 34,5cm. Ja potrzebuje do 31cm maks bo chce 2 jednakowe. Ale dzięki za linka.Wysłane z mojego LG-M200 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tygrys111 Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2017 Czy ktoś z Łodzi może ma na zbyciu jakiwś szczepki korali miękkich i lpsów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2017 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2017 Też fajnie przedstawiona http://krewetka.net/viewtopic.php?t=644Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz88wroc Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2017 Mnie zniechęcił koszyk na media. Jak sobie radzisz z watą?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tygrys111 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2017 Wate układam na samej górze i przykrywam tym oryginalnym woreczkiem z matrixem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz88wroc Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2017 Czy wtedy przepływa równomiernie przez wate czy obmywa bokami?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
united723 Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2017 Witam, rowniez zakupiłem filter tidal 110 I wszystko było by fajnie jak by nie był taki głośny Czy u Ciebiebtez jest taki głośny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz77 Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2017 5 minut temu, united723 napisał: Witam, rowniez zakupiłem filter tidal 110 I wszystko było by fajnie jak by nie był taki głośny Czy u Ciebiebtez jest taki głośny ? Od jakiego czasu masz ten filtr? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
united723 Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2017 Od soboty ostatniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tygrys111 Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2017 Jest głośny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
united723 Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2017 Miał być cichy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tygrys111 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2017 A jak radzicie sobie z pluskiem wody? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pecetowiec Zgłoś Napisano 2 Maja 2019 Znowu zostanę górnikiem roku... Co z głośnością po takim czasie? głośno chlupie czy pompa głośno chodzi i brzęczy/rezonansuje cała kaskada?? chcę kupić tidla 35 lub FZN-1 i zastanawiam się co będzie cichsze... ja mam dośc wysoki poziom wody więc mam nadzieje że chlupanie nie będzie słyszalne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tygrys111 Zgłoś Napisano 3 Maja 2019 Dla mnie był za głośny sprzedałem po dwóch miesiącach i zainwestowałem w sumpa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jointela Zgłoś Napisano 3 Maja 2019 Trzeba było kupić aquaclear 110 Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Obecny zbiornik 142,5 + PANEL http://nano-reef.pl/forums/topic/107060-142-5-panel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach