Romek05 Zgłoś Napisano 25 Grudnia 2017 Witam chcę wymienić w swoim akwarium wzmocnienia i muszę zrobić wzmocnienia z szyby 19 o długości około 150cm i szerokości 6cm. Czy ma ktoś namiary na szklarza, który mógłby to zrobić?? Wielu szklarzy niby ma w ofercie szyby 19 ale jak przychodzi do konkretów to albo ilość jest za mała albo uciąć nie mają jak albo mogą skleić dwie szyby itd. Potrzebuje jakieś sprawdzone namiary na szklarza, który ma takie szkło i potrafi je uciąć do takich wymiarów. Generalnie jestem z Trójmiasta ale dojazd do Olsztyna, Słupska, Torunia, Bydgoszczy nie stanowi problemu. Może być również rejon Warszawy lub Łodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 25 Grudnia 2017 http://akwarium.szczecin.pl/ tam byś to dostał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ensso Zgłoś Napisano 25 Grudnia 2017 Myślę, że tu też dostaniesz: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/1uSTW/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sylwek79 Zgłoś Napisano 25 Grudnia 2017 A z pewnością tu : http://www.mirex.slupsk.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Romek05 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2017 Dziękuję za namiary Zaraz po Świętach będę dzwonił i dam znać czy udadzą radę zrobić takie wzmocnienia. Jeśli chodzi o Mirex to rozmawiałem przed Świętami i tam są w stanie zrobić wzmocnienia z szyby 19 o szerokości minimum 10cm co jest mi trochę za szerokie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2017 Witam @Romek05 Zapytam z ciekawości , po co Tobie takie grube szkło? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Romek05 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2017 Jak kleiłem swoje akwarium trzy lata temu to szklarz doszedł do wniosku, że z szyby dwunastki będzie okej - akwarium o wysokości 70cm i długości 150cm, a że ja nie miałem wtedy doświadczenia to zaufałem "doświadczeniu" szklarza, który w Gdyni jest akurat dość dobrze znany. Szklarz zapomniał tylko dodać że na środku wklei mi wzmocnienie o szerokości 30cm. No i na chwilę obecną wygląda to tak jak na zdjęciu poniżej. Obecne wzmocnienie to wycina mi sporo światła z samego środka, utrudnia manipulowanie szczypcami no i co jakiś czas lądują tam ryby. Wreszcie więc dojrzałem do tego aby przerobić wzmocnienia: wywalić istniejące i dać tylko wzdłużne. Zgodnie z wyliczeniami zaprzyjaźnionego kolegi akwarysty z zacięciem technicznym wzdłużne wzmocnienia z szyby 19 powinny wystarczyć w moim akwarium i z powodzeniem przejąć rolę obecnych wzmocnień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ensso Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2017 Wrzuć od razu ekolego całość zbiornika z wymiarami i może kilka słów o technice? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2017 Witam Zbiornik 150cm, moim zdaniem starczy 12mm , a spinka oparta na wzmocnieniach o szerokości 15cm Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Romek05 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2017 45 minut temu, JerzyB napisał: Witam Zbiornik 150cm, moim zdaniem starczy 12mm , a spinka oparta na wzmocnieniach o szerokości 15cm Pozdrawiam Tylko ideą tej przeróbki jest to aby nie było żadnej spinki po środku, tylko wzmocnienia wzdłużne. Ewentualnie na jednym krótszym boku ale taka spinka na krótszym boku nie ma za bardzo znaczenia. Obecnie jest tak, że wzdłużnych wzmocnień praktycznie nie ma, bo nie dochodzą do końca czego może dobrze na zdjęciu nie widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach