jarek1989pl Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 Witam serdecznie! Potraktuję to jak niektórzy! Jako dziennik swego rodzaju! To moja pierwsza solniczka. szkiełko to kostka 45x45x45 91l Narazie bez sumpa zasialne kaskadą Awuael FZN3 w kaskadzie siporax w jednym koszyczku (rozważam sumo 30l na pudełku przelewowym" lampa DIY LED 3 kanałowa 2 razy falownik chiński jvp 110 nano grzałaka Aquale 75w 6 kg żywej skały od kolegi po fachu plus 3 kg suchej skały "FIJI" piasek OCEANS NATURES 4,5 kg zestaw do wody Osomoza RO z DI (żywica) 75GPD szafka pod wymiar ze wzmacnianym blatem Najpierw zrobiłem belke led poźniej zamówiłem szkiełko i resztę osprzętu. Nastepnie szafkę pod wymiar. Jak już wszystko do mnie dojechało to uruchomiłem nowe kontakty, dołączyłem tutaj i do grup na Facebooku. Tam znalazłem miłego Pana w młodym wieku Michał Sam ma akwarium 500l obdarował mnie wodą z podmianki i zakupiłem u niego 6 kg żywej skały. Wczesniej naprodukowałem sobie wode RODI którą zasoliłem i wlałem już do baniaczka razem z grzałką W gratisie kilka slimaków dostałem dobry z niego chłop! Przyjechałem do domu ułozyłem skałe żywą i wlałem ręszte wody od kolegi Wszystko załączyłem. Dzisiaj mija 12 dzień od startu. Leję bakterie SPECIAL BLEND wg wskazań na opakowaniu. od kilku dni moje akwarium zaatakowały glony, brązowy osad na skałach i zielony meszek na szybach i skałach. Święce docelowo czyli 10H, muszę dokupić jeden włacznik czasowy by najpierw się zapalały 3 szt diod niebieskich a pożniej głowne ośwetlenie. Czekam aż wszystko dojrzeje na dobre i wtedy będzie rewelacja Powoli do przodu jak to mówią mi koledzy po fachu Poniżej zdjecia jakie udało mi się uchwycic. A i od początku jest ze mną jakiś koralowiec też dostałem go w gratisie od kolegi Michała! Chwała mu za to! i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Świeżak81 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 Powodzenia! Będę obserwował bo sam mam przeprawy z pierwszą solanką:) Fajnie, za masz kolegę morszczaka, to wielka pomoc:)! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 No i fajnie:) witaj w gronie posolonych, pozdro Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dewoitine.roman Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 Wszystkiego posolonego z Nowym Rokiem i nowym akwarium. Życzę anielskiej cierpliwości, bo przy dojrzewaniu się przyda. Wpisz w stopce skąd jesteś. Pozdrawiam Roman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2018 Całkiem ładnie. Koral przypomina mi tubipora musica. Chowie się w takie rurki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek1989pl Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2018 6 minut temu, maciej01 napisał: Całkiem ładnie. Koral przypomina mi tubipora musica. Chowie się w takie rurki? Tak. Dokładnie chowa się w rurki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastiano Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2018 Fajny rozmiar.Kibicuję i dodaję do obserwowanych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2018 Fajny rozmiar.Kibicuję i dodaję do obserwowanych[emoji106] Cześć Seba. Wracasz do morskiego zbiornika? Fajna lampka Diy. Nic tak nie cieszy jak własne wykonanie za pół ceny i działa Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastiano Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2018 22 minuty temu, fresz33 napisał: Cześć Seba. Wracasz do morskiego zbiornika? Hej Krzysztof....jak by tu rzec....ciągnie mnie w kierunku sympatycznej namiastki morskiego w kosteczce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek1989pl Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2018 Witam. Zamiast kaskady wyleciał sump z akwarium 30l. 40x30x25. W środku odpieniacz tunze 9004 grzałką AQUAEL 75w, watolina i siporax. Pompa to jebao dc 1200. Spływ zrobiony z rurek PVC. Działa jak narazie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach