miśku Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2018 Witam W związku z planem dołożenia sumpa do akwarrium (poj 80l) chciałbym zapytać jaka pompę obiegową należałoby dobrać. Jako przelew zamierzam wykorzystać pudełko tropic marin, sam sump z racji micro wymiarów ma być dwukomorowy (komora pierwsza odpieniacz - tu planuje aquamedic evo500 lub tez tunze 9004) plus siporax który obecnie pracuje w kaskadzie, komora druga pompa powrotu z dolewka spłuczkową. Wysokośc którą pompa miała by do pokonania to około 130cm. Wymiary sumpika u podstawy to 18cm x 30cm (tyko tyle mam miejsca ), wysokość może być już każda Z góry dziękuje za wszelkie wskazówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2018 Cześć może pomyśl nad taką?z tej serii? głośno myślę,może jeszcze ktoś Ci coś doradzi,ale jak na twoje litry to chyba będzie dobra;-) Pompa obiegowa Jebao DC-1200 z regulacją mocy 400-1200 l/h podnosi słup wody do 1,5m koszt 180-200zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miśku Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2018 Właśnie nie wiem jak bedzie z tym podnoszeniem i finalną wydajnością, możliwe ze sump umieszcze troche wyżej (miejsce mam z troche z boku szawki i woda bedzie musiala isc w gore i w bok) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2018 Może Tunze https://erybka.pl/product-pol-2222-Tunze-Pompa-Silence-1073-020.html ma dobre opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach